Filmpje! Geert Wilders (PVV) pleit voor het afschaffen van het eigen risico in de zorg: "Mensen weigeren nu ook gewoon zorg omdat ze het niet kunnen betalen!"

Politiekmaa 10 2023, 12:00
Vanochtend was Geert Wilders (PVV) te gast bij Goedemorgen Nederland (WNL). In de ochtend uitzending van het WNL programma pleit Wilders voor het afschaffen van het eigen risico. De PVV maakt zich namelijk al langer zorgen over de koopkracht en wil daarom per direct het eigen risico in de zorg afschaffen.
“Het eigen risico geldt voor iedereen, alleen asielzoekers moeten geen eigen risico betalen.” Begint Wilders. “We hebben deze week twee schokkende berichten gezien over de koopkracht, we hebben gezien dat 60% van de huishoudens in de financiële problemen zit. Dat zijn 5 miljoen gezinnen, dat is héél erg veel. We zagen gisteren dat de voorspelling is dat als het zo door gaat dat volgend jaar Nederland 1 miljoen mensen onder de armoedegrens komen. Dat kan eigenlijk niet als rijk land, we zijn geen ontwikkelingsland.” Aldus Wilders.
Daarnaast maakt de politiek vooral veelal de verkeerde keuzes. We zijn als Nederland volgens Wilders geen ontwikkelingsland maar door het kabinetsbeleid zijn onze eigen inwoners wel de dupe. “We besteden het aan de hele wereld ongeveer, aan mensen die hier naar Nederland toekomen, ik zou willen dat we die Nederland weer op 1 zetten.” Om de koopkracht van de Nederlandse bevolking te stimuleren zou het volgens Wilders goed zijn om het eigen risico in de zorg af te schaffen. “Mensen weigeren nu ook gewoon zorg omdat ze het niet kunnen betalen!”
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten