Gert Jan Segers Haagse Lobby screenshot WNL

Filmpje! Gert-Jan Segers (CU): 'Stikstofcrisis kan uitmonden in een vorm van een burgeroorlog'

Politiekjun 21 2022, 11:52
Gert-Jan Segers (CU) is langsgekomen bij WNL Haagse Lobby, op NPO Radio 1, om daar te oreren over de stikstofcrisis, de stress rond de rampzalige plannen van de regering voor boeren, en hoe deze situatie uit de hand kan lopen. Hypocriet genoeg geeft Segers het kabinet de schuld voor de ontstane situatie én waarschuwt hij dat het best heel ernstig uit de hand kan lopen. Ondertussen kon dit kabinetsbeleid alleen maar ontstaan doordat de ChristenUnie het achter de schermen steunde.
Dit filmpje is echt bizar om te kijken. Gert-Jan Segers van de ChristenUnie zegt bij WNL Haagse Lobby dat de stikstofcrisis "alles in zich [heeft] om totaal te ontsporen in een enorme polarisatie." Oh ja, het is echt heel serieus. "Dat kan echt, misschien nog net op een beschaafde manier, maar toch een vorm van een burgeroorlog worden."
Jawel, hij neemt het woord "burgeroorlog" in de mond én hij geeft het kabinet de schuld van de ontstane situatie. Het vertrouwen is "zwaar onder druk komen te staan," zegt hij, en dat kan "in deze crisis nog een keer keer twee" kunnen gaan. Gevraagd of hij die term "burgeroorlog" bewust gebruikt zegt hij duidelijk: ja. En daarop stelt hij dat ambtenaren die "in hun hoge toren" werken niets begrijpen van de realiteit op het platteland; een situatie die eigenlijk alleen maar verder uit de hand kan lopen.

Hypocriet

Natuurlijk klopt het helemaal wat hij zegt. Het kan inderdaad uit de hand lopen, en ja, dat komt allemaal op het conto van Rutte IV. De kabinetsplannen zijn geschift. Elke boer moet nu knokken. Een boer die dat niet doet kan straks waarschijnlijk gewoon niet meer voor zijn gezin zorgen. Zijn boerderij en land kunnen hem afgepakt worden. Een waar nachtmerriescenario, maar ook een toekomstbeeld dat zowaar realistisch is. En dat allemaal voor een niet-bestaande, totaal door de politiek gecreëerde 'stikstofcrisis.'
Maar wat hier zo bizar aan is, is dat het kabinet stoelt op vier partijen, waaronder de ChristenUnie. Zonder Gert-Jan 'Farizeeër' Segers had het kabinet deze plannen niet kunnen maken... Sterker nog, zonder de CU was dit kabinet er niet eens geweest. Als kijker kun je daarom hier alleen maar naar kijken en jezelf afvragen: 'Ben ik nou gek, of leeft die man in een alternatief universum?'
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
In het Engels noem je wat Segers hier doet gaslighting. Dat is het bewust manipuleren van een persoon om die persoon aan zichzelf te doen twijfelen; om zijn eigen geestgezondheid in twijfel te trekken. Het is een manipulatietechniek die het vaakst gebruikt wordt door... misbruikers. 
En dat zegt eigenlijk alles over Gert-Jan Segers en zijn partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten