Filmpje! Martin Bosma (PVV) confronteert D66: 'Waarom duwen jullie critici meteen in de nazi-hoek?'

Politiekjan 22 2023, 19:00
Tijdens het debat in de Tweede Kamer over het partijverbod heeft PVV-Kamerlid Martin Bosma hard uitgehaald naar D66. Want, zei hij, D66 zet andersdenkenden voortdurend in de "extreemrechtse" hoek. En dat is levensgevaarlijk. Want "extreemrechts" is natuurlijk gewoon code voor: nazi's.
Bosma heeft daar helemaal gelijk in. Dit is wat D66'ers voortdurend doen. Ook de PvdA en GroenLinks doen daar trouwens dapper aan mee. Als je niet meegaat in hun narratief ben je "extreemrechts" en daarmee gevaarlijk. Aldus D66'ers.
Prima dus dat Bosma hier de confrontatie over aan is gegaan in de Kamer:
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Maar wat nou zo gek is? Nou, toen Bosma dit zei werd hij meteen stilgeslagen door Kamervoorzitter Vera Bergkamp. Bosma dacht dat Bergkamp hem verkeerd begreep; dat hij D66 op zijn beurt nazi's noemde. Want waarom zou ze hem anders het woord afnemen?
Maar nee, dat was het niet. Bergkamp ontnam hem het woord omdat hij D66 ervan beschuldigde ánderen nazi's te noemen. Ook dat mag vanaf nu niet meer in het parlement.
Kritiek op D66 is verboten. Goh, waar doet dat je aan denken: een politieke cultuur waarin één bepaalde partij nooit bekritiseerd mag worden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten