screen shot 2023 01 22 at 165438

Attje Kuiken (PvdA) afgebrand na 'inspirerende' speech: 'Dit is niet goed'

Politiekjan 22 2023, 18:00
PvdA'er Attje Kuiken heeft onlangs 'het nieuwe jaar ingeluid.' Als je de reacties op Twitter ziet had ze dat beter niet kunnen doen. Zoals Erik de Vlieger de kritiek op Kuiken verwoordt: 'Dit is niet goed.' Vervolgens zegt hij dat hij haar best wil helpen... maar dat de notaris dat helaas niet toe staat. LOL.
Als je wilt weten hoe ontstellend slecht Attje Kuiken is in het geven van een speech, zelfs aan haar eigen vriendelijke achterban, hoef je alleen maar even deze video te kijken. Wat je daar ziet is dat ze continu naar beneden kijkt omdat ze de tekst niet kent... een levering met het charisma van een dode goudvis... en inhoudelijk een warrig verhaal dat geschreven is door een stagiair met tenminste één serieuze handicap.
Nederland is toe aan een andere koers waarmee we BOUWEN aan..." kijkt naar beneden: "bestaandszekerheid," kijkt even omhoog en meteen weer naar beneden wat waren die andere punten ook alweer? "Klimaatrechtvaardigheid, en een sterk verbonden samenleving."
Dat klimaatrechtvaardigheid wordt erin gegooid omdat GroenLinks dat wil. En ja, GroenLinks en PvdA gaan 'als één' meedoen aan PS2023. Ze willen in de Eerste Kamer samen een fractie vormen. Volgens Kuiken is dat "een uniek moment." Het doel: "Een sociale toekomst voor iedereen."
Vervolgens wordt er weer naar beneden gekeken want mevrouw moet even inhakken op rechts maar weet niet hoe. Dat leest ze voor: "Rechts houdt vast aan een politiek die heeft afgedaan!" Ze kijkt weer even omhoog: "Aan een Nederland zien" - dan weet ze het al niet meer en kijkt ze dus alweer naar beneden - "als een winst en verliesrekening. Ze houden vast aan lage belastingen" (Nee! Say it ain't so, Attje! Ze willen láge belastingen? Dat mensen die hard werken meer in eigen portemonnee houden?! Hoe dúrven ze! Gajes!) "En de vermogenden en vervuilers..." ja, wat was daar ook alweer mee? Snel weer naar beneden kijken naar haar tekst: "Betalen het minst."
Vervolgens beweert ze dat de VVD snel wil gaan bezuinigen "op de zorg en het onderwijs en het openbaar vervoer" - dus eigenlijk op elk onderwerp dat Kuiken kan bedenken. Daar zou dan een "kaalslag" komen.
Hilarisch genoeg komt Kuiken dan met een soort van dreigement. "Rutte 4 mag kiezen: het is linksom, of ga naar huis." Met andere woorden, Rutte 4 moet zich met huid en haar uitleveren aan de PvdA en GroenLinks, of die twee partijen dreigen alles te gaan blokkeren in de Eerste Kamer zodat het kabinet eigenlijk alleen nog maar kan vallen.
Dat laatste gaan ze niet doen, hoor. PvdA en GroenLinks willen geen nieuwe Tweede Kamerverkiezingen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Tenslotte beweert Kuiken dat GroenLinks en haar eigen PvdA ook in de toekomst blijven samenwerken "zodat we een koers kiezen waarmee rechts-extremisme krachtig wordt bestreden en waarin een agenda van eerlijk delen en een groene toekomst centraal staan."
Oh ja? Definieer "rechts-extremistisch" eens? Want ik ben het eigenlijk wel eens met PvdA'er Ronald Plasterk: dat als er een rechts-extremistische partij is in Nederland, dat het dan D66 is. Dat is toch echt een bondgenoot van de PvdA.
Hilarisch genoeg wordt er online op deze speech gereageerd door... keiharde lachbuien. Erik de Vlieger verwoord het 't beste van allemaal.
"Lieve Attje," schrijft hij. "Dit is niet goed. Probeer puntsgewijs een speech voor te bereiden. Ik wil je het wel leren, maar de notaris staat dat niet toe."
Ines denkt daar net zo over:
Zo is het natuurlijk maar net. Kuiken is echt vre-se-lijk. Totaal geen charisma. Ze kan publiekelijk ook al niet spreken, ze heeft een verschrikkelijk accent, en een kop die in één blik duidelijk maakt dat ze verbolgen en verbitterd tot op het bot is. En dan ook nog eens volstrekt incompetent.
Maar weet je waar ze wel heel goed in is? In het stiekem, achter de schermen, zaken doen met de andere partijen. Dat is waarom ze de nieuwe leider is van de PvdA. Ze doen hun best niet eens meer om de kiezer voor zich te winnen; de kiezer doet er namelijk niet toe. Het gaat echt alleen nog maar om de vraag: wie kan het Haagse spel in Den Haag zélf het beste spelen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten