Knipsel

Filmpje! PVV Den Haag schiet anti-blanke PvdA-wethouder te hulp met diversiteitsbeleid

Politieksep 27 2022, 15:00
PVV-raadslid Sebastian Kruis probeerde in de Haagse gemeenteraad PvdA-wethouder Martijn Balster een handje te helpen met zijn anti-blanke diversiteitsbeleid. Kruis kwam met het voorstel om de wethouder voortaan aan te duiden als Ntula Kabongo uit de Centraal Afrikaanse Republiek, zodat het college toch nog een beetje minder 'wit' zou worden. Dat was immers de wens van de roomblanke PvdA-wethouder, die zelf geen plaats wilde maken voor iemand van kleur.
Wat de PVV'er hier op hilarische wijze aanstipt is de gigantische hypocrisie die er heerst bij blanke linkse deugneusjes, waar Balster het schoolvoorbeeld van is. De PvdA-wethouder zat enkele jaren geleden nog keihard te drammen over dat de Haagse gemeenteraad 'te wit' was, maar vond het geen probleem om zelf als wethouder in het college plaats te nemen. Hij had bijvoorbeeld de voorkeur kunnen geven aan de nummer twee op de PvdA-lijst, de uit Eritrea afkomstige Mikal Tseggai.
Maar nee, in plaats daarvan voelden raadsleden zich geschoffeerd en wandelden ze de raadszaal uit. Raadslid Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij sprak zelfs van 'racistisch geweld' vanuit de PVV richting Balster, zo meldt De Telegraaf.
Dit is overigens niet de eerste keer dat Balster door de PVV wordt aangesproken op zijn hypocriete houding. In onderstaand filmpje is een kort overzichtje van zijn uitspraken te zien, met reacties van de PVV.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Het zou nog grappig zijn als het alleen om PvdA-wethouder Martijn Balster ging, maar helaas valt deze hypocrisie in veel meer gemeenten op. Veelal linkse politici die anti-blank racisme blèren, zogenaamd onder het mom van diversiteitsbeleid en een noodzaak voor representatie, maar vervolgens niet zelf een stapje opzij doen om dat vermeende probleem sneller te verhelpen.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Wat dat betreft is het maar goed dat mensen als Kruis hier op blijven wijzen. Het gaat namelijk niet alleen om hypocrisie bij dit soort linkse types, maar ook om actieve benadeling van minderheden. Je zult maar op zo'n partij gestemd hebben, hopend dat er eindelijk wat zou veranderen. En vervolgens parkeert deze roomblanke zelfhater zichzelf op een mooie positie en hebben de mensen van kleur alsnog het nakijken!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten