Filmpje! Sylvana Simons: 'Herijk het bestaansminimum! Moeten zekerheid van warm huis, warme maaltijd en afdoende inkomen hebben!'

Filmpje! Sylvana Simons: 'Herijk het bestaansminimum! Moeten zekerheid van warm huis, warme maaltijd en afdoende inkomen hebben!'

Sylvana Simons, leider van de partij BIJ1, heeft recent opgeroepen tot subsidie door de overheid voor mensen om een "bestaansminimum" te krijgen. Hoewel het misschien aantrekkelijk lijkt om mensen te helpen door middel van overheidssteun, is dit niet de juiste oplossing.

In plaats van meer socialisme, wat Simons lijkt te voorstaan, zou de overheid mensen moeten vrijlaten om zelf hun succes te behalen. Dit kan bereikt worden door lasten te verlagen en het vrije marktprincipe te stimuleren. Als mensen vrijgelaten worden en de kans krijgen om te ondernemen en te investeren, zullen ze in staat zijn om hun eigen welvaart te verhogen en een bestaansminimum te verwerven zonder subsidies van de overheid.

Het gebruik van subsidies om mensen te helpen kan ook leiden tot ongewenste gevolgen. Het kan een afhankelijkheid creëren waardoor mensen afhankelijk blijven van de staat in plaats van op eigen benen te staan. Bovendien kan het leiden tot oneerlijke concurrentie, waarbij bedrijven die subsidies ontvangen een concurrentievoordeel hebben ten opzichte van bedrijven die dit niet doen.

In plaats van het aanbieden van subsidies, zou de overheid beter de lasten voor mensen en bedrijven kunnen verlagen. Dit zal de vrije markt stimuleren en ervoor zorgen dat mensen en bedrijven meer kans krijgen om te groeien en succes te behalen. Dit zal uiteindelijk leiden tot een sterkere economie en een betere welvaart voor iedereen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

In samenvatting: subsidies van de overheid zijn niet de juiste oplossing om mensen te helpen een bestaansminimum te verwerven. In plaats daarvan zou de overheid mensen en bedrijven moeten vrijlaten en de lasten verlagen om de vrije markt te stimuleren. Dit zal leiden tot een sterkere economie en een betere welvaart voor iedereen.

Als we, daarentegen, doen wat Simons bepleit zorgen we er alleen maar voor dat mensen massaal afhankelijk worden van de staat. Dit zorgt uiteindelijk voor een samenleving waarin de vrijheid niet bestaat... en - nog zorgwekkender - waarin de overheid uiteindelijk met van alles en nog wat wegkomt omdat mensen bang zijn zich uit te spreken tegen wangedrag en machtsmisbruik. Als je dat doet kun je immers zomaar je 'bestaanszekerheid' verliezen.

Volg ons op Twitter.

Lees meer over:
BIJ1 Sylvana Simons Video

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties