Filmpje! Thierry Baudet confronteert minister Van Gennip met knettergek immigratieplan: 'Bent u weleens in banlieues geweest?'

Politiekjun 15 2022, 12:22
Thierry Baudet (FVD) is he-le-maal klaar met minister van Gennip van Sociale Zaken. Die kwam gisteren met het idee om werkloze Franse jongeren uit ghetto's (lees: Afrikaanse allochtonen) naar Nederland te halen. Een ongelooflijk desastreus plan, aldus Baudet. Hij ging de confrontatie dan ook hard aan.
Toen minister van Gennip (Sociale Zaken) gisteren liet weten in het AD dat ze een plan heeft om "werkloze Franse jongeren" uit ghetto's naar Nederland te halen reageerde heel Nederland geschokt. Niet zo gek, natuurlijk, want die zogenaamde 'banlieues' zitten vol criminelen. De politie durft er niet eens meer te komen omdat het er zo gewelddadig is. Die mensen moet je dus vooral verre van je houden.
Maar mevrouw zei dat zij het als haar verantwoordelijkheid ziet om niet alleen Nederlanders te helpen, maar ook om de Fransen een beetje te assisteren met hun sociale problemen. Als dat ten koste gaat van haar eigen burgers, soit

Thierry Baudet pakt Van Gennip aan

Thierry Baudet vindt dit plan - net als de meeste andere normale Nederlanders - totaal geschift en zocht gisteren de confrontatie op met Van Gennip. Is zij eigenlijk weleens in zo'n banlieue geweest, in zo'n Franse ghetto? Een plek waar blanken 's avonds "eigen niet meer over straat kunnen" en "waar de politie neer meer durft te komen, waar een werkloosheid is van [...] meer dan 90 procent, waar een ongelooflijke agressie is, haat tegen Frankrijk, tegen de Franse staat, waar Franse vlaggen worden verbrand... is ze daar ooit zelf geweest nu ze dit voorstel heeft gedaan om die mensen hier naartoe te halen?"
Ongelooflijk genoeg zei Van Gennip in het debat gisteren dat het eigenlijk toch maar helemaal geen plan was. Oh nee, het was een proefballonnetje. Of wacht, zelfs dat was het niet eens. Nee, ze was gewoon wat hardop aan het filosoferen. That's all. Nou, daar nam Baudet geen genoegen mee.
"Vier of vijf vragen achter elkaar, in het interview dat vandaag is gepubliceerd, daarin zegt de minister met zoveel woorden, 'deze mensen zijn hier welkom, we gaan ze opvangen, we gaan ze allemaal dingen voorzien. Is ze fout geciteerd? Zo ja, dan moet dat gezegd worden. Zo nee, dan is ze hier een potje aan het draaien en jokkebrokken, [en] dat hoeven wij als Kamer niet te pikken."
Het antwoord van Van Gennip daarop was dat ze alleen maar gezegd heeft dat als die mensen heel toevallig, zomaar, uit het niets, besluiten om naar Nederland te komen om te werken, dat ze dat recht hebben vanwege de Europese regels. En als ze dat doen, nou, dan moet Nederland ervoor zorgen dat ze het "veilig" hebben ofzo.
"Dat is wat ik heb gezegd," aldus Van Gennip. "Uit welk land dan ook."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Natuurlijk is dat ronduit hilarisch. Ze was inderdaad aan het draaien en, nou ja, liegen. Want op de vraag of ze dan verkeerd geciteerd is antwoordde ze uiteindelijk met "nee." Waarom? Omdat ze bang is dat ze het AD boos maakt en dat die krant met het bewijs komt dat ze liegt. Audio-opnames, bijvoorbeeld. Dan is ze pas echt het haasje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten