Lachen, gieren, brullen: VVD-kakelkip Sophie Hermans TOTAAL in paniek

Lachen, gieren, brullen: VVD-kakelkip Sophie Hermans TOTAAL in paniek

De voormalige assistente van Mark Rutte en natuurlijk dochter van Loek Hermans die nu in name only de VVD-fractie in de Tweede Kamer mag 'leiden,' Sophie Hermans dus, is de weg overduidelijk helemaal kwijt. Door het stikstofdossier én het besluit van het VVD-congres om zich uit te spreken tegen de doorgeslagen kabinetsplannen is ze ronduit in paniek. And it shows.

Er zijn van die momenten waarop je bijna medelijden krijgt met politici. Let wel, bijna. Want ze kiezen natuurlijk zelf voor hun carriere, genieten enorm van de voordelen die zo'n carriere biedt, en zijn maar al te vaak bereid om gewone burgers op te offeren voor hun eigen grandioze plannen. Maar toch. Soms is er bijna iets van empathie met dat soort figuren.

Nu met Sophie Hermans, bijvoorbeeld. Want kijk eens naar de paniekerige blik in haar ogen nu het VVD-Congres zich tegen de stikstofplannen van het kabinet heeft gekeerd en er zelfs geruchten rondgaan dat VVD-Kamerleden op het punt staan te rebelleren:

"We hebben... laten we... Laat ik het zo zeggen, we moeten oppassen dat we in een hele... in een, een semántische discussie komen over wat er precies moet gaan gebeuren," aldus de paniekkip van de VVD. "Want. Er. Staat. Eén. Ding. Als. Een. Paal. Boven. Water. Er staat EEN DING als een paal boven water: we hebben doelen." Diepe zucht. Probeert zichzelf te kalmeren. Stem wordt fel. Emoties zijn nauwelijks te bedwingen.

"Wij moeten de stikstofuitstoot, die móét omlaag. In het belang van de natuur, in het belang van de toekomst van de landbouw." Dat laatste is hilarisch aangezien het kabinet stikstof natuurlijk wil gebruiken om de landbouw helemaal te vernietigen in ons land, en het eerste is evenzeer hilarisch aangezien 'de natuur' (planten en bomen) heel wel varen bij flink wat stikstof in de lucht.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Maar negeer die inhoudelijke punten even. Het gaat om de paniek die zichtbaar is bij Hermans. Deze vrouw kan overduidelijk niet tegen de druk - en dat is niet zo gek. Want ze is niet fractieleider geworden omdat ze de natuurlijke opvolger was van Rutte, maar omdat zij zijn voormalig assistente is en Rutte alleen nog maar marionetten tolereert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer