51882222994 dee6ba797f c

Minister Van Gennip prikt waanzinnig proefballonnetje weer door: Geen 'ophaalplan' Franse banlieues

Politiekjun 14 2022, 17:19
Het lijkt erop dat minister Karien van Gennip (Sociale Zaken, CDA) een tik op de vingers heeft gehad van het kabinet, want haar proefballonnetje schoot iedereen in het verkeerde keelgat. Nu zegt ze dat er geen 'ophaalplan' is voor werkloze Franse jongeren uit probleemwijken (banlieues), maar ze zijn nog wel steeds welkom.
Van Gennip doet nu haar uiterste best om duidelijk te maken dat het kabinet geen plan heeft om Franse terreurjeugd op te halen en ze hier te laten werken. Maar mochten die banlieue-jongeren zich geroepen voelen om naar Nederland te komen, dan is Van Gennip absoluut niet tegen.
Ook beweert ze nu dat ze zich in de eerste plaats verantwoordelijk voelt voor de ruim 1 miljoen Nederlandse werklozen, meldt het AD. Maar omdat Nederland het daar niet mee gaat redden, sorteerde ze dus ook alvast voor om Franse en Spaanse jongeren met open armen te ontvangen. Dat is nauwelijks beter dan het Europese plan om Noord-Afrikaanse landen van hun jeugdige arbeiders te beroven.
Een dommere uitspraak kon haast niet worden gedaan en het doorprikken van haar eigen proefballonnetje gaat haar ook niet veel beter af. De schade is al gedaan en het imago van dit kabinet is nog verder naar de gallemiezen. Van Gennip is, net als de rest van het kabinet, doordrongen van maakbaarheidsdenken. Zij ziet geen burgers maar alleen arbeiders. Het kabinet kijkt alleen naar het bedrijfsleven, dat gedijt bij goedkope arbeidskrachten en voldoende loonconcurrentie. Daarom sprak ze specifiek over Franse probleemwijken en niet over werkloze Fransen in het algemeen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het laat wel zien dat Van Gennip (en de rest van het kabinet net zo goed) totaal geen idee heeft van hoe de gewone Nederlander tegen dit soort plannen aankijkt. Je hoeft echt niet meteen de kant van de 'omvolking' af te slaan om te zien dat dit kabinet het prima vindt als lageropgeleiden moeten vechten om een baan. Want nu is er misschien een schrijnend tekort, automatisering lost steeds meer op. En wat gaan die lageropgeleiden dan doen, met z'n allen naar Polen? Zo kijkt alleen een globalistische kosmopoliet naar de wereld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten