Van der Burg (Asiel) erkent dat 'opvang in de regio' beste oplossing is, blijft toch bij beleid

Van der Burg (Asiel) erkent dat 'opvang in de regio' beste oplossing is, blijft toch bij beleid

Politiekjun 14, 16:02
De asielzoekers blijven komen en de opvanglocaties zitten propvol. Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel, VVD) erkent dat 'opvang in de regio' op den duur de beste oplossing is, maar wijkt niet af van het huidige beleid. Sterker nog, hij neigt naar een verplichte verdeling van asielzoekers over gemeenten.
Van der Burg ziet de badkamer overstromen en weet ook dat dit komt door de openstaande kranen. Toch blijft hij vragen om meer handdoeken, dweilen en emmers. Het is toch werkelijk onvoorstelbaar.
Het enige lichtpuntje is dat hij zelf ook wel erkent dat de asielproblematiek in de praktijk 'amper haalbaar' is. Nou, zeg maar gerust 'niet haalbaar', want het lijkt werkelijk helemaal nergens op. De mensen die terug naar hun eigen land moeten, gaan niet. En de mensen die mogen blijven kunnen nergens heen. Daar valt niet tegenaan te bouwen en ondermijnt natuurlijk het draagvlak vanuit de samenleving.
Van der Burg lijkt wat dat betreft een pure ambtenaar te zijn. Geen vragen stellen, maar gewoon uitvoeren. Want intussen werkt het kabinet ook nog aan wetgeving om gemeenten te kunnen dwingen asielzoekers op te vangen. "Ik vind het een nederlaag", zegt Van der Burg volgens De Telegraaf. "Maar ik ben wel bezig een wet voor te bereiden die elke gemeente verplicht asielzoekers ruimte te bieden. Die moet wat mij betreft dit jaar door Tweede- en Eerste Kamer worden aangenomen."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
In feite werkt de man dus mee aan falend beleid. En niet alleen dat, hij werkt actief mee aan het verergeren van de hele situatie! Grootschalig mensen opvangen waarvan je wéét dat ze niet fatsoenlijk kunnen en zullen integreren. 'Dat is dan maar zo' en 'dat zijn zorgen voor morgen'.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten