51607885425 5fb64858b0 c

CDA voelt beroerde peilingen en breekt ineens een lans voor de boeren, eist aanpassing stikstofplan

Politiekjun 14 2022, 16:00
Coalitiepartij CDA wil dat de stikstofplannen van het kabinet worden aangepast. In plaats van voornamelijk de boeren de nek om te draaien zou er ook meer naar de luchtvaart, industrie en het verkeer moeten worden gekeken, vindt fractieleider Heerma.
Jarenlang heeft het CDA zijn best gedaan om de boeren af te stoten en zich te ontdoen van het imago 'traditionele boeren partij'. Dat is ze goed gelukt, maar toen kwam het gedonder met ex-CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt en probeerde het CDA een soort VVD66-light te worden, waarna ze kelderden in de peilingen. Iedereen kon namelijk zien dat het ze puur om de macht was te doen. Een hele grote 'oeps'!
En wat doe je als partij die alleen gaat voor de macht? Puur en alleen kijken naar wat je zetelaantal in de peilingen weer een beetje op kan krikken. En ja, dan valt het oog natuurlijk op hét item van het moment: de stikstofplannen van het kabinet.
Binnen het CDA lijken ze echter totaal niet te hebben nagedacht over de gevolgen voor de partij. Ze zitten nu namelijk nog wel in de coalitie (met boerenhaters van D66), maar als er nu verkiezingen zouden zijn dan blijft er maar weinig van het CDA over. Het CDA kán dus niet helemaal niet zo heel hard tegen de kabinetsplannen ingaan, want als ze dat doen dan klapt de boel (door het CDA) en worden ze praktisch gehalveerd. 'Bring it on, bitch!' zeggen ze dan bij de VVD en D66.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dus wat is het eindresultaat van het breken van een lans voor de boeren? Een beetje gesputter van een verliezende partij die op de valreep nog wat zetels hoopt te scoren tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Ze zien namelijk dat de BoerBurgerBeweging ze op dit dossier helemaal leeg trekt. Maar ja, als je inhoudelijk helemaal leeg bent en zo visieloos als de pest bent (omdat heel de CDA-top alleen maar voor de macht gaat) dan is dit niet uitgewerkte 'tegenaanvalletje' (via de NOS) het beste waar ze mee kunnen komen. Wat ontzettend sneu eigenlijk, want het komt niet verder dan 'kijk eens verder' en 'we moeten maatwerk leveren'.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten