Peiling! D66 en VVD verliezen weer 2 zetels, nieuwe partijen in de lift

Peiling! D66 en VVD verliezen weer 2 zetels, nieuwe partijen in de lift

Sigrid Kaag is heel blij met het resultaat. Bron: NOS / Screenshot.

Het gaat bepaald niet goed in de peilingen voor het partijkartel. De afgelopen twee weken hebben de VVD en D66 namelijk weer twee virtuele zetels verloren. Daardoor staan die partijen nog maar op, respectievelijk, 23 zetels en 12 zetels.

Ja, dat lees je goed. D66 staat nog maar op 12 zetels. Daardoor is die partij virtueel nu kleiner dan de BoerBurgerBeweging en net zo groot als zowel PvdA als GroenLinks. LOL.

De VVD werd in 2021 weer de grootste partij van het land. En met een grote voorsprong ook. Die partij kwam immers uit op 34 zetels terwijl de nummer twee D66 24 zetels kreeg. Dat is een verschil van 10. Als je dan naar de grootste echte oppositiepartij kijkt zie je dat het ging om de PVV, en die partij kreeg 17 zetels. Dat maakte de partij dus twee keer zo klein als de nummer één. Werkelijk een enorm verschil.

Maar dat is de afgelopen maanden helemaal veranderd. De VVD blijft namelijk verliezen. Steeds weer. Ook nu weer. Daardoor komt die partij nu uit op 23 virtuele zetels, wat er eentje minder is dan wat D66 (!) haalde een jaar geleden.

D66 is dus helemaal in elkaar gestort. Want die partij is de helft van haar virtuele zetels kwijt. Van 24 naar 12. Dit wordt alleen nagedaan door het CDA. Inderdaad, ook een regeringspartij én een partij die zichzelf graag presenteert als 'een middenpartij.'

Het is dus heel duidelijk: de middenkiezer is klaar met zowel Sigrid Kaag als Wopke Hoekstra. Kaag werd binnengehaald als een verlosser; als de eerste toekomstige vrouwelijke minister-president van ons land. Dat gaat niet gebeuren. Nu niet, nooit niet. De kiezer mot haar niet.

Peiling! D66 en VVD verliezen weer 2 zetels, nieuwe partijen in de lift

Natuurlijk is er ook succes voor enkele partijen. Met name de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas profiteert enorm. Als er nu verkiezingen waren zou die partij uitkomen op 13 zetels, aldus De Hond. Of dat echt zo uitpakt valt nog te bezien, maar toch; het is een geweldige score voor Van der Plas en haar mensen.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

De enige vraag is: gaat dit de komende jaren ook maar een beetje van verschil maken of blijft het partijkartel elkaar de hand gewoon boven het hoofd houden tot de volgende verkiezingen over drie jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties