Gideon van Meijeren ontmaskert Bildenbergconferentie: 'Een geheime ontmoeting van de machtigste mensen'

Politiekjun 15 2022, 10:19
Gideon van Meijeren vindt het volstrekt belachelijk dat Nederlandse kabinetsleden eerder deze maand bij de geheimzinnige Bilderbergconferentie waren. Daar waren eigenaren van de grootste mediabedrijven, farmabazen, en politici, waaronder onze premier, minister van Buitenlandse Zaken én zelfs onze koning. Van Meijeren vindt dit volstrekt belachelijk en wil weten wat er besproken is.
"Bij de afgelopen bijeenkomst waren naast de leden van onze regering [...] onder meer ook de directeur van de CIA, de president van de Europese Raad, de topmannen van Google en Facebook, de secretaris-generaal van de NAVO, en de CEO van vaccinontwikkelaar Pfizer aanwezig," aldus Van Meijeren tijdens een commissievergadering in de Tweede Kamer. "Ook de directeuren van de grootste financiele instellingen, die bij elkaar duizenden miljarden aan investeringsvermogen vertegenwoordigen, die waren er."
En dan waren we er nog niet. "Zelfs de directeuren van grote mediaconglomeraten, die vrijwel alle media beheren - waaronder die van Warner eigenaar van onder meer CNN - maar ook dichter bij huis, de voorzitter van het Media Huis, eigenaar van onder meer De Telegraaf, NRC en Metro gaven acte de presence."
"Ondanks dat de media goed vertegenwoordigd waren was er geen woord te horen of te lezen in de media" over de Bilderbergconferentie ging de FVD'er verder. "Geen woord. En dat is toch wel opmerkelijk. Want als de meest invloedrijke personen op aarde de halve wereld overvliegen om drie dagen met elkaar te verblijven in een luxe hotel dat wordt omringd door hoge hekken en wordt bewaakt door zwaar bewapende beveiligers, dan kan toch niemand beweren dat dat oninteressant is en geen nieuwswaarde heeft? Zijn hier soms afspraken over gemaakt? En waarom zouden de media zulke afspraken uberhaupt maken? Zij zijn er toch om de macht te controleren en niet om de macht op haar wenken te bedienen?"
Heel goede vragen, inderdaad. Want het is te bizar voor woorden dat de machtigste en rijkste personen op aarde elkaar kunnen ontmoeten, dat er mediapersoonlijkheden bij zijn, maar dat de media er vervolgens niet over berichten. Gek. Heel gek.

Wat werd er besproken?

Aangezien onze koning, minister Wopke Hoekstra en premier Mark Rutte er ook bij waren vindt Van Meijeren het belangrijk om te achterhalen wat er besproken is bij de geheimzinnige Bilderbergconferentie van dit jaar. "Er gaan hier tal van theorieën over rond. Hebben we te maken met een schaduwregering die de wereld wil beheersen? Zijn het architecten van een nieuwe wereldorde die de mensheid wil knechten? Of is het gewoon een onschuldige praatclub waar de aanwezigen simpelweg met elkaar van gedachten wisselen over hoe ze de wereld kunnen verbeteren," ging de FVD'er verder.
"En als ze de wereld willen verbeteren, willen ze de wereld dan wel echt verbeteren voor het gewone volk, ook als dat ten koste gaat van hun eigen belang, of is het wellicht aannemelijker dat ze de wereld vooral willen verbeteren voor zichzelf en hun eigen machtspositie willen behouden," zei Van Meijeren vervolgens. "De vraag stellen is hem beantwoorden," stelde hij daarop terecht, "maar zeker weten doen we het niet, want er wordt geen openheid van zaken gegeven."
Daarom is Van Meijeren zich gaan verdiepen in de oorsprong van de Bilderbergconferentie. Daarbij viel het hem op dat die conferentie in 1954 begon, en dat één van de grondleggers "de omstreden prins Bernhard" was ."Gezien zijn naziverleden doet dat al de nodige wenkbrauwen fronzen, want wat zegt dit over de intenties en motieven van deze initiatiefnemer," aldus Van Meijeren. "En wat ook de wenkbrauwen doet fronzen en tot nadenken doet aanzetten is dat deze conferentie gefinancierd werd door de CIA. De CIA is immers geen liefdadigheidsinstelling die is opgericht om onschuldige praatclubjes te faciliteren, maar een geheime dienst die is opgericht om geheime operaties uit te voeren."
Dat laatste is wel een puntje, inderdaad.

Kamervragen

Vanwege bovenstaande heeft Van Meijeren minister Hoekstra (CDA) directe vragen gesteld: welke Nederlandse regeringsleden waren er, waarom waren zij er, waren er ook andere leden uitgenodigd die verstek hebben laten gaan, wat is er besproken, en zijn er eigenlijk afspraken gemaakt? "Zijn er besluiten genomen en wat zijn de gevolgen daarvan voor Nederland?"
En trouwens, vraagt Van Meijeren aan de minister, begrijpt hij wel waarom er nogal wat mensen zijn die er problemen mee hebben dat onze kabinetsleden zo'n geheime bijeenkomst bezoeken? En waarom is de Tweede Kamer hier niet over geïnformeerd? Waarom is de conferentie niet opgenomen "in de openbare agenda's van de bewindspersonen?"
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Heel goede vragen. Want hoe kan het parlement de regering controleren als leden a) naar geheime bijeenkomsten gaan en b) als zelfs de Tweede Kamer niet weet of er afspraken gemaakt zijn bij zo'n conferentie en zo ja welke?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten