Filmpje! Partijkartel blokkeert debat over Bilderbergconferentie met de koning, Rutte, en Hoekstra

Politiekjun 09 2022, 9:35
Gideon van Meijeren (FVD) vindt het zorgwekkend dat de koning, premier Mark Rutte en minister Wopke Hoekstra deel hebben genomen aan de Bilderbergconferentie, maar daar geen tekst en uitleg over hebben gegeven. Daarom wil hij een volwaardig plenair debat over die bijeenkomst. Tot de schrik van helemaal niemand wordt zijn aanvraag geblokkeerd door het partijkartel - wat betekent, de regeringscoalitie plus GroenLinks en de PvdA.
Afgelopen week vond de Bilderbergconferentie plaats in Washington. Bankiers, lobbyisten, politici, wetenschappers, etc. kwamen allemaal bij elkaar om met elkaar te spreken over wat volgens hen belangrijke onderwerpen zijn. Drie prominente Nederlanders waren er ook bij: koning Willem-Alexander, premier Mark Rutte en minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra.
En dat is wat raar. Bij die Conferentie wordt er over allerlei dingen gesproken, maar dit wordt gedaan zonder mandaat... Sterker nog, de precieze inhoud van de gesprekken bij de conferentie zijn (min of meer) geheim. Onze 'leiders' nemen er dus deel aan, maar vervolgens willen ze het liefst daar zo weinig mogelijk over zeggen, terwijl er vrijwel zeker afspraken gemaakt worden met elkaar.

Van Meijeren wil een debat

FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren wil daarom een debat over deze materie. Wat werd er besproken en met wie? Werden er afspraken gemaakt? Zo ja, waarover? We weten namelijk al wél dat een hele horde belangrijke onderwerpen aan bod zijn gekomen bij de Conferentie, waaronder 'de strijd tegen desinformatie,' 'klimaatverandering,' onderwerpen gerelateerd aan 'veiligheid,' en ga zo maar door. Dat zijn onderwerpen die ons allemaal aangaan en die enorme impact hebben op ons leven.
"Drie leden van de Nederlandse regering [...] zijn afgelopen week afgereisd naar Washington," aldus Van Meijeren. "En om de regering goed te kunnen controleren wil ik graag een debat over de vraag, wat is daar zoal besproken, zijn er afspraken gemaakt, zijn er besluiten genomen, wat deed de koning daar uberhaupt, en daarom wil ik graag een debat met de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken."

Het partijkartel blokkeert

Toen Van Meijeren zijn aanvraag voor een debat indiende kreeg hij meteen steun van Wybren van Haga (BVNL). Die gaf aan dat hij ook antwoordde voor de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas én voor JA21. Daarbij merkte hij op dat hij heel graag wil horen van het kabinet "met welk mandaat" de drie regeringsleden er zaten. Goed punt, natuurlijk.
Vervolgens kwam SP'er Van Nispen naar voren. Ook die steunde de aanvraag met de opmerking, "ook wij zijn benieuwd naar de uitkomsten" van de Conferentie.
Maar toen kwam het partijkartel. De VVD steunde het voorstel niet want, ach, het kan behandeld worden in een commissiedebat over Buitenlandse Zaken. D66-mager mannetje Sjoerd Sjoerdsma liep vervolgens naar voren en zei alleen maar, "geen steun." Dat gaf aan wat het standpunt van de coalitie zou zijn.
Gidi Markuszower van de PVV steunde het voorstel wel, wat ook gold voor Stoffer van de SGP. Maar toen kwam Kati Piri van de PvdA naar voren. "Ook namens GroenLinks geen steun." Agnes Mulder van het CDA zei dat voor haar partij hetzelfde gold en verwees nog maar eens naar een commissiedebat. En toen kwam Ceder van de CU die uitdrukkelijk verwees naar het antwoord van het CDA.
Met andere woorden: het hele partijkartel blokkeerde het verzoek. En ja, dat partijkartel bestaat feitelijk dus uit VVD, CDA, D66, ChristenUnie, PvdA, en GroenLinks. Die partijen zijn de kern van het kartel. Ze zijn ook volstrekt inwisselbaar voor elkaar. Ze houden elkaar altijd de hand boven het hoofd en willen eigenlijk precies hetzelfde voor Nederland.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Al dat gezever over transparantie is vanuit het partijkartel dus je reinste onzin. Ze willen helemaal niet transparant zijn. De achterkamertjespolitiek gaat stug door - zowel nationaal als internationaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten