Kijken! Gideon van Meijeren fileert huichelende minister: 'Boeren onteigenen is een POLITIEKE keuze!'

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren is hard de confrontatie aangegaan met Christianne van der Wal-Zeggelink, de minister voor "Natuur en Stikstof." Want die verschuilt zich achter een juridische uitspraak om boeren te onteigenen. Volgens Van Meijeren is dat onzinnig. Het is geen zaak van legalistiek, maar van politieke wil. Het partijkartel wíl boeren onteigenen. Punt.

Toen minister voor Natuur en Stikstof (lol) Christianne van der Wal de schuld voor het wanbeleid van het kabinet jegens boeren van zich af wilde schuiven kwam Gideon van Meijeren in actie. Want, zei de FVD'er tegen de VVD'er (hoe kan het ook anders?), het is je reinste onzin om het in de voeten te schuiven van rechters. Als puntje bij paaltje komt is het allemaal een politieke beslissing. En die politieke beslissing is genomen door het partijkartel, en dan specifieker door haar eigen partij.

"Tot drie keer toe heeft de minister gezegd: 'De uitspraak van de rechter was klip en klaar. We moeten éérst de stikstofuitstoot reduceren en pas daarna mogen er weer vergunningen verstrekt worden'," vatte Van Meijeren de uitspraken van de minister samen.

"Dat is helemaal niet wat de rechter heeft gezegd. De rechter heeft gezegd het vergunningsstelsel is niet lijn met het Europese habitatrichtlijn. Erkent de minister," vroeg Van Meijeren dan ook aan de huichelachtige VVD'er, "dan ook dat de rechter zich louter heeft uitgesproken over het vergunningsstelsel, een juridisch probleem, en geen woord gezegd heeft over de hoeveelheid stikstof die wij uitstoten, en zeker niet dat wij de stikstofuitstoot moeten reduceren?"

Vervolgens beweerde de minister weer doodleuk dat "we allemaal hebben meegekregen" dat het wel degelijk om een gedwongen reductie gaat, en dat vergunningen die toegekend zijn door de staat later alsnog afgeschoten worden door de rechter vanwege dit probleem.

Leugens

Maar, reageerde Van Meijeren daarop, dat is een keiharde "leugen." Hij herhaalde dat het niet over de stikstofuitstoot ging in de uitspraken van de rechter(s), maar om het vergunningensysteem dat niet klopt.

Dat de rechter gezegd zou hebben dat de stikstofuitstoot omlaag moet "is niet waar," beet Van Meijeren de minister terecht toe. "Dat is een vieze manier om politieke verantwoordelijkheid te ontlopen."

"Het is een politieke keuze," ging hij verder, "om nu die boeren zo ongenadig hard aan te pakken. En ik vind het dat de minister zich verschuilt achter een juridische uitspraak en die vervolgens verkeerd interpreteert."

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Zo. Die kon de minister in haar zak steken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties