Voertuig rijdt in op mensenmassa Berlijn: Eén dode en meerdere gewonden

Voertuig rijdt in op mensenmassa Berlijn: Eén dode en meerdere gewonden

UPDATE 14:12: Er is een foto gemaakt van de dader. Het gaat om een Duitse Armeniër. Hij zou 29 jaar oud zijn (hoewel hij eruitziet als hij 55 is). Als je naar zijn lichaamstaal kijkt lijkt de kans erg klein dat het om een ongeluk gaat. Het zal dus eerder te zoeken zijn in de hoek van ideologie of geestelijke stoornissen.

UPDATE 13:03: Acteur John Barrowman was aan het winkelen toen hij ineens geluid en paniek hoorde. Hij rende naar buiten en zag de aanslag (als het dat was). Hij kreeg onmiddellijk te horen dat hij zich moest verschuilen "achter een boom of een ander groot object" indien "er een tweede aanval volgt."

UPDATE 12:24: En we hebben een livestream. Deze livestream is te zien op Twitter.

UPDATE 12:22: De Economic Times heeft het, net als de Daily Mail, tóch over 30 gewonden.

UPDATE 12:20: De Associated Press is op weg naar de crime scene. De AP zal, als haar journalisten daar eenmaal zijn aangekomen, met live berichtgeving komen, en vrijwel zeker ook met live videobeelden. Als dat is opgezet zullen wij deze liveblog updaten.

UPDATE 12:10: Volgens buitenlandse media zijn er naast de dode ook dertig (zwaar) gewonde slachtoffers gevallen bij de actie. De dader is gearresteerd, maar het motief is nog niet bekend. Wel is bekend dat hij in een Renault Twingo reed. Daarnaast reed de chauffeur meerdere keren de stoep op. En toen hij uiteindelijk crashte probeerde hij te vluchten. Omstaanders lieten dat niet gebeuren. Zij hielden hem net zolang tegen tot de politie kwam opdagen om hem in te rekenen. Duitse media stellen nu dat het om acht gewonden gaat, niet om 30. In de loop van de dag wordt hier ongetwijfeld meer over bekend gemaakt.

Oorspronkelijk artikel

Woensdagmiddag is een personenauto in het centrum van Berlijn ingereden op een menigte mensen. Er is zeker één dode gevallen en meerdere mensen zijn gewond geraakt. De Duitse politie zegt dat de bestuurder van de auto is aangehouden. Het is nog niet duidelijk of de bestuurder met opzet de mensenmassa is ingereden.

Het incident vond plaats in de Berlijnse wijk Charlottenburg, in de buurt van de beroemde Gedächtniskirche. Niet ver van die plek reed een Tunesiër in 2016 tijdens een kerstmarkt met een gestolen vrachtwagen in op een menigte. Door die terreuractie kwamen elf mensen om het leven. Een andere persoon die zwaargewond raakte, overleed in oktober 2021.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties