portraitfactorynl tweede kamer 147

FORMATIERUZIE! Wilders en Yesilgöz vechten op Twitter: 'Zuur, boos!'

Politiekjan 29, 12:00
Volgens informateur Ronald Plasterk gaat het best goed met het informatieproces. Er zouden heel constructieve gesprekken zijn. Iedereen vindt elkaar best lief, er worden afspraken gemaakt om alles in goede banen te laten lopen. Ja, alles is prima. Nou ja, behalve dan dat Dilan Yesilgöz en Geert Wilders elkaars bloed wel kunnen drinken.
Natuurlijk is dat niet het hele verhaal. Want er wordt met enige regelmaat toch wat gelekt uit de 'onderhandelingen.' NSC van Pieter Omtzigt wil dat de PVV vooral even niet-PVV wordt, de PVV wil mee kunnen regeren, bij BBB kunnen ze niet rekenen maar zijn ze wel heel schappelijk, en de VVD is op iedereen boos behalve op zichzelf. 
Met name tussen Yesilgöz en Wilders is er wat oud en nieuw zeer. Het afgelopen weekeinde gebruikte Yesilgöz haar toespraak tijdens het VVD congres om uit te halen naar de PVV-leider. "Als je heel vakkundig boze berichten de wereld instuurt," zei ze, "kun je er zelfs verkiezingen mee winnen." Het was een duidelijke aanval op Wilders.
Wilders hoorde daar ook over en besloot terug te slaan. Op Twitter (of X, eigenlijk). Want in een goed informatieproces doe je dit soort dingen publiekelijk. Lekker transparant, enzo.
"Zure Yesilgöz sneert," schrijft Wilders, "niemand in de zaal reageert."
Het is natuurlijk heel duidelijk waarom Wilders dat laatste toevoegt (wat ook zo was, trouwens): hij wil duidelijk maken aan VVD'ers dat hun eigen partijleden wel klaar zijn met de kritiek op Wilders. Sterker nog, heel veel VVD-sympathisanten delen de woede van Wilders over een groot aantal onderwerpen, met name over immigratie en aanverwante zaken als antisemitisme en Israëlhaat.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met al die globalisten die de VVD hebben overgenomen. Zij moeten GEDWONGEN worden om de stem van het rechtse Nederlandse volk serieus te nemen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de globalistische, zure vleugel van de VVD elke dag weer aan te pakken.
Eigenlijk is het ongelooflijk om te zien dat Yesilgöz dit soort spelletjes blijft spelen. Ze blijft maar afgeven op Wilders en zijn PVV... blijkbaar omdat ze denkt dat het werkt. Is ze dan werkelijk het contact met haar eigen achterban kwijt?
Ja. Dat is ze. Dat is ook niet zo gek, want mevrouw had die relatie nooit. Ze is intern opgeklommen, niet door een hechte band te creëren met haar eigen kiezers. Ze is een bureaucraat, geen bevlogen volksvertegenwoordigster.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten