shutterstock 2170756605

Demissionair Rutte IV slacht jeugdzorg: Gezinnen betalen de prijs voor Haags wanbeleid

Politiekjan 29 , 11:00
Het lijkt erop dat het demissionaire kabinet-Rutte IV, in een onbegrijpelijke poging om de staatskas te spekken, zijn pijlen heeft gericht op de meest kwetsbaren in onze samenleving: onze kinderen. Met een meedogenloze bezuiniging van 500 miljoen euro op jeugdhulp, die ingaat vanaf volgend jaar, wordt de toekomst van onze jeugd opgeofferd op het altaar van financiële 'efficiëntie'.
Het meest schrijnend is de introductie van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage van maar liefst 1500 euro per jaar voor jeugdzorg. Dit is niets minder dan een belasting op gezinnen die al vechten om rond te komen. Dyslexiezorg, een cruciale steun voor kinderen die worstelen met lezen en schrijven, wordt niet langer vergoed. En als klap op de vuurpijl, geen jeugdhulp meer voor 18-plussers - alsof de problemen van een jongere magisch verdwijnen op hun 18e verjaardag.
Deze bezuiniging komt bovenop een al eerder aangekondigde besparing van een miljard euro. Een dubbele klap voor een sector die al kreunt onder tekorten en overbelasting. Het feit dat staatssecretaris Maarten van Ooijen (CU) vorig jaar nog vol euforie een 'Hervormingsagenda jeugd' presenteerde, maakt het alleen maar ironischer. Hoe kan een bezuiniging van deze omvang nog gerechtvaardigd worden?
Het kabinet beweert volgens de Telegraaf dat de bezuinigingen nodig zijn om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Maar waarom moet dit ten koste gaan van onze jeugd? Waarom zijn het altijd de kwetsbaren die moeten betalen voor de fouten en het wanbeleid van de overheid?
Deze bezuinigingen zijn niet alleen een financiële klap voor gezinnen; ze zijn ook een directe aanval op het welzijn en de toekomst van onze kinderen. Jeugdzorg is geen luxe die je kunt schrappen wanneer de begroting dat vereist; het is een essentiële investering in de toekomst van ons land.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is tijd dat dit demissionaire kabinet zijn prioriteiten heroverweegt. In plaats van te snijden in essentiële diensten zoals jeugdzorg, zou het moeten kijken naar zinloze uitgaven en inefficiëntie binnen de eigen gelederen. Onze kinderen zijn de toekomst van Nederland, en het is onze plicht om hen de ondersteuning en zorg te bieden die ze nodig hebben. Dit kabinet lijkt dat fundamentele principe te zijn vergeten. Nee men blijft liever miljarden uitgeven aan zinloze oorlogen, EU, klimaatgekte en ontwikkelingshulp.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten