20220125 tweede kamer caroline van der plas bbb 1

Friese politica-boerin gaat los op Caroline van der Plas: 'Haar slappe praatjes geven geen pas in deze tijd!'

Politiekjun 18 2022, 17:55
Als je denkt dat álle boeren pal achter Caroline van der Plas staan vergis je je deerlijk. De Friese boerin Nynke Koopmans, die ook raadslid is voor BVNL in gemeente Tytsjerksteradiel) vindt namelijk - net als steeds meer andere boeren - dat de opstelling van Van der Plas eigenlijk slappe hap is. "Er zijn boeren met suïcide-neigingen omdat hun hele leven wordt afgenomen," zegt zij, en wat doet Van der Plas? Die windt zich op over een vreedzame demonstratie van een paar boeren bij een minister in de straat.
Caroline van der Plas van BBB heeft het weer eens op zich genomen om actievoerende boeren te bekritiseren omdat ze hoegenaamd te fel zouden zijn. Hun hele hebben en houden staat op het spel, maar samen met Haagse insiders maakt zij zich vooral druk om hún houding. Kijk maar:

Boerin gaat los op 'slappe' Van der Plas

Nynke Koopmans, zelf boerin én gemeenteraadslid in het Friese Tytsjerksteradiel, vindt dit soort uitspraken van Van der Plas totaal ongepast. 
"De slappe praatjes van Caroline Van Der Plas geven geen pas in een tijd dat boeren moeten vechten om hun voortbestaan," zegt Koopmans. "Zij dreigen erf en goed te verliezen, waarbij ik zelfs geluiden hoor van suïcide-neigingen bij sommige boeren. Dan verdienen ze steun en geen moraliserende Haagse retoriek."
Wat betreft de demonstratie bij de woning van minister Van der Wal, daar is helemaal niets onoirbaars gebeurd, aldus de boerin. "Er zijn geen strafbare feiten gepleegd. Boeren hebben daar op keurige wijze een statement gemaakt. Het is zijn de boeren bij wie huisvredebreuk wordt gepleegd door hen van hun land te verjagen. Dus hou op om hen te criminaliseren.”
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
De kritiek op Van der Plas neemt de laatste tijd sowieso toe. Ze krijgt steeds vaker te horen dat ze haar oren wel erg laat hangen naar de wensen van het partijkartel én dat ze veel te gemakkelijk meegaat in het stikstofcrisis-sprookje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten