Filmpje! Caroline van der Plas quasi-fel tegen minister Yesilgöz: 'Ik geloof het eigenlijk niet'

Tijdens het debat in de Tweede Kamer over de wanstaltige spionagepraktijken van de NCTV was er een kleine discussie tussen Caroline van der Plas (BBB) en justitieminister Dilan Yesilgöz (VVD). Van der Plas leek er sterk in te gaan, maar maakte opeens pas op de plaats toen de minister een halve toezegging deed over het uitzoeken hoeveel nepaccounts er gebruikt werden in de spionage-actie. Ze trok haar keutel (een motie) direct in. Dit terwijl ze duidelijk maakte dat ze het antwoord niet geloofde.

Het is natuurlijk ongelooflijk wat er gebeurd is bij de NCTV. Onze eigen burgers en dan met name politici en commentators (DDS is ook genoemd in de NCTV-documenten) werden gewoon (op illegale wijze) in de gaten gehouden. De NCTV gebruikte zelfs nepaccounts op sociale media om dat te doen.

Caroline van der Plas ging daarom de discussie aan met Yesilgöz. Want die beweert dat er uit intern onderzoek zou blijken dat het slechts om één nepaccount ging. Geen mens die dat gelooft - Van der Plas ook niet. Ze diende een motie in en liep op de microfoon af toen Yesilgöz dat zei over het ene nepaccountje.

"Ik geloof het eigenlijk niet," zei Van der Plas.

Maar vervolgens deed ze iets heel bizars; ze trok haar motie tóch in omdat Yesilgöz een halve toezegging deed dat ze weer even wat onderzoek zou laten doen en oh ja, het gebeurt nu niet meer dus ach wat boeit het, he?

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Dit past weer erg goed bij een kritiek die Van der Plas steeds vaker naar haar hoofd geslingerd krijgt op sociale media, met name door commentatoren als Jan Bennink. Die zeggen dat ze wel heel erg gemakkelijk pas op de plaats maakt als het partijkartel dat wil, en ook wel erg lief gevonden lijkt te willen worden. Van der Plas vindt dat soort kritiek - laat ze steeds weer weten op Twitter - belachelijk. Maar het blijft ondertussen wel wat hangen bij steeds meer mensen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties