dh 00077

FVD kondigt aan: 'We leggen de campagne even stil. Baudet heeft een lichte hersenschudding'

Politiekokt 27 2023, 15:30
Het is dieptriest, maar FVD heeft besloten om de campagne een paar dagen stil te leggen. Niet omdat ze daar moe zijn, maar omdat partijleider Thierry Baudet een lichte hersenschudding heeft opgelopen. Dit doordat hij keihard werd aangevallen door een Oekraïense nepvluchtelingen die hem keihard met een hard voorwerp op zijn hoofd sloeg.
"Gezien de gebeurtenis gisteravond in Gent legt Forum voor Democratie de campagneactiviteiten de komende dagen stil," aldus FVD op X (voorheen Twitter). "Thierry Baudet heeft een lichte hersenschudding, maar maakt het na omstandigheden goed."
De partij gaat verder door te stellen dat Baudet " thuis bij zijn gezin [is] dat erg geschrokken is en even moet herstellen van de klap."
Dit zal natuurlijk niemand verbazen. Baudet is enkele jaren geleden met Davide Heijmans en heeft een jonge zoon van een jaar oud. Iedereen kan begrijpen dat zij van slag zijn door deze aanval, zeker zijn vrouw.
FVD doet er onderhand alles aan om de aanvaller aan te pakken. "Vanzelfsprekend is er aangifte gedaan tegen de pleger van deze laffe aanval," aldus de partij. "Samen met diverse experts beraden we ons de komende dagen op aanvullende veiligheidsmaatregelen. We zijn erg dankbaar voor alle berichten van steun en begrip."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we ZIJ AAN ZIJ met Thierry Baudet. Jij ook? Steun ons dan! Steun het vrije geluid! Steun DDS. En help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die hem het zwijgen willen opleggen!
Deze twee stappen zijn van het grootst mogelijke belang. Ten eerste moet de aanvaller een serieuze straf krijgen. En ten tweede moeten de experts ervoor zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren. Dat Baudet zo goed beveiligd wordt dat geen enkele gek hem zelfs maar bijna kan benaderen.
FVD gaat er dus mee bezig om hiervoor te zorgen. Heel goed. Want dit mag nooit meer herhaald worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten