Gasprijs flink gedaald in Europa! Geert Wilders: De gasprijs voor de Nederlanders moet onmiddellijk omlaag

Gasprijs flink gedaald in Europa! Geert Wilders: De gasprijs voor de Nederlanders moet onmiddellijk omlaag

Nederlandse huishoudens kunnen opgelucht ademhalen: de gasprijs is flink gedaald naar het niveau van begin dit jaar. De Europese gasprijs is in een paar weken tijd fors gedaald van 150 euro per megawattuur naar 82 euro per megawattuur. Dit betekent dat de gasprijs terug is op het niveau van vóór de oorlog in Oekraïne.

Deze daling is goed nieuws voor alle Nederlanders die hun huis willen verwarmen tijdens de koude wintermaanden. Geen van ons hoeft onnodig lang in de kou te zitten dankzij de lagere gasprijs. De oppositieleider Geert Wilders roept minister van Klimaat en Energie Rob Jetten op om snel de gasprijs te verlagen voor alle Nederlanders. Volgens Wilders hoeven de burgers de miljardenwinsten van de energiebedrijven niet te betalen en moet de prijs daarom meteen omlaag. Als de energiebedrijven hier niet mee akkoord gaan, stelt Wilders voor om een spoedwet aan te vragen om de gasprijs te verlagen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het is fijn om te zien dat de gasprijs terug is op het niveau van begin dit jaar. Laten we hopen dat deze trend zich voortzet en dat we nog meer kunnen besparen op onze energierekening. En veel Nederlanders hoeven niet langer in de kou te zitten. Voor de overheid is een lagere gasprijs ook voordelig, omdat die dan minder aan energiemaatschappijen hoeft te betalen om het verschil tussen de prijsplafondprijs en hun vraagprijs bij te leggen. Zo kan een lagere Europese gasprijs de overheid miljarden euro's aan uitgaven schelen. Net voor de jaarwisseling lijken we het jaar toch nog af te sluiten met goed nieuws.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties