1024px firenze burattini 0849

Minister van der Wal geeft toe dat ze gelogen heeft: 'Staghouwer was inderdaad niet mee naar Brussel...'

Politiekdec 27 2022, 20:00
Vlak voor kerst ging Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging even helemaal los op minister Christianne van der Wal. Van der Plas was er namelijk achtergekomen dat Van der Wal heeft gelogen over het 'gesprek van 4 ministers in Brussel.' De minister geeft dat nu toe op Twitter.
"Gesprek dit voorjaar in Brussel met 4 [Nederlandse] ministers en [een] Eurocommissaris ging niet over natuurherstel zoals Van der Wal de Kamer vertelde, maar over woningbouw, verkeer/infrastructuur en energietransitie. Ook was Staghouwer er niet bij, terwijl dit ons wel is verteld," aldus Van der Plas de dag voor kerst op Twitter:
Nou, de minister (van de VVD natuurlijk) heeft eindelijk gereageerd hierop. Ze geeft toe dat het niet klopte wat ze eerder zei.
"Eerder heb ik aangegeven dat we met vier ministers naar Brussel waren," aldus Van der Wal. "Abusievelijk heb ik in dit verband Staghouwer genoemd, die regelmatig in Brussel was maar niet in dit gezelschap. Het ging om ministers Harbers, De Jonge, Jetten en ikzelf."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Interessant genoeg gaat ze niet in op het tweede deel van de beschuldiging van Van der Plas, namelijk dat natuurherstel helemaal niet het onderwerp van gesprek was, daar in Brussel. Want dat Staghouwer niet mee was, tja, dat kan Van der Wal ongetwijfeld verkopen als 'een onschuldige foutje.' Maar dat het onderwerp waar het zogenaamd over ging helemaal niet het gespreksonderwerp was, tja, dat is toch wel een beetje een andere situatie. Dan heeft mevrouwtje open en bloot lopen liegen.
Kan ze daar ook nog op ingaan of negeert ze dat deel maar liever?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten