screen shot 2022 08 05 at 14

GeenStijl-opperhoofd Bart Nijman gaat los op haatdwerg Sander Schimmelpenninck

Politiekmei 20 2023, 12:30
Ho, stop de persen! Sander Schimmelpenninck - de snode en grimmige dwerg, tevens bekend als de rijkelijke linkse zeurkous - is niet blij. En waar besluit de meester van het mopperen om dit aan de wereld kenbaar te maken? Op het vermaarde platform dat hij zojuist veroordeelde: Twitter.
Het was Elon Musk, miljardair en visionair, die met een eenvoudige hoopvolle tweet de trol onder de brug uit lokte. Musk twitterde met onschuldige optimisme: "Ik hoop dat Twitter iedereen 'blijdschap en inzicht' geeft." Dat was een brug te ver voor onze eigen professionele klager.
"Dat doet het niet," snauwde Schimmelpenninck terug, alsof hij de stem van de 'nette mensen' was. "Het is een message board voor extreemrechts en alle nette mensen zullen het verlaten. Dat zal ervoor zorgen dat het platform irrelevant wordt." Oh, de ironie! De Twitter-criticus die Twitter gebruikt om te klagen over Twitter - een meta-schouwspel waarvan we niet wisten dat we het nodig hadden.
Het was Bart Nijman, de geestige commandant van GeenStijl, die het podium greep om de dwerg op zijn plaats te zetten. "De dag dat zijn soort 'decent people' is opgetieft van het internet is de dag dat het internet weer leuk wordt," voegde Nijman toe, met de scherpe pen waar hij bekend om staat. "Samen irrelevant zijn is echt duizend keer leuker dan ieder voor zich op lelijke roem jagen."

De dag dat zijn soort “decent people” is opgetieft van het internet is de dag dat het internet weer leuk wordt. Samen irrelevant is echt duizend keer leuker dan ieder voor zich op lelijke roem jagen.

Image
412
Reply
In het licht van deze titanenstrijd bleef Jan Dijkgraaf, ook een criticus van Schimmelpenninck, beknopt maar treffend. "Nou, Elon heeft nu crisisoverleg," grapte hij, daarmee de absurditeit van de situatie benadrukkend.
Zo hebben we weer een glorieuze dag in de Twitter-arena beleefd, een plaats waar ironie en hypocrisie hand in hand gaan, en zelfverklaarde 'nette mensen' blijven klagen over de plek waar ze zo graag vertoeven. Het blijft ons vermaken, ook al is het soms een beetje pijnlijk om te aanschouwen. En zolang deze karaktervolle karakters blijven botsen, blijft het spektakel voortduren - of dat nu relevant is of niet.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten