GeenStijl-opperhoofd Bart Nijman gaat los op haatdwerg Sander Schimmelpenninck

GeenStijl-opperhoofd Bart Nijman gaat los op haatdwerg Sander Schimmelpenninck

Ho, stop de persen! Sander Schimmelpenninck - de snode en grimmige dwerg, tevens bekend als de rijkelijke linkse zeurkous - is niet blij. En waar besluit de meester van het mopperen om dit aan de wereld kenbaar te maken? Op het vermaarde platform dat hij zojuist veroordeelde: Twitter.

Het was Elon Musk, miljardair en visionair, die met een eenvoudige hoopvolle tweet de trol onder de brug uit lokte. Musk twitterde met onschuldige optimisme: "Ik hoop dat Twitter iedereen 'blijdschap en inzicht' geeft." Dat was een brug te ver voor onze eigen professionele klager.

GeenStijl-opperhoofd Bart Nijman gaat los op haatdwerg Sander Schimmelpenninck

"Dat doet het niet," snauwde Schimmelpenninck terug, alsof hij de stem van de 'nette mensen' was. "Het is een message board voor extreemrechts en alle nette mensen zullen het verlaten. Dat zal ervoor zorgen dat het platform irrelevant wordt." Oh, de ironie! De Twitter-criticus die Twitter gebruikt om te klagen over Twitter - een meta-schouwspel waarvan we niet wisten dat we het nodig hadden.

Het was Bart Nijman, de geestige commandant van GeenStijl, die het podium greep om de dwerg op zijn plaats te zetten. "De dag dat zijn soort 'decent people' is opgetieft van het internet is de dag dat het internet weer leuk wordt," voegde Nijman toe, met de scherpe pen waar hij bekend om staat. "Samen irrelevant zijn is echt duizend keer leuker dan ieder voor zich op lelijke roem jagen."

In het licht van deze titanenstrijd bleef Jan Dijkgraaf, ook een criticus van Schimmelpenninck, beknopt maar treffend. "Nou, Elon heeft nu crisisoverleg," grapte hij, daarmee de absurditeit van de situatie benadrukkend.

Zo hebben we weer een glorieuze dag in de Twitter-arena beleefd, een plaats waar ironie en hypocrisie hand in hand gaan, en zelfverklaarde 'nette mensen' blijven klagen over de plek waar ze zo graag vertoeven. Het blijft ons vermaken, ook al is het soms een beetje pijnlijk om te aanschouwen. En zolang deze karaktervolle karakters blijven botsen, blijft het spektakel voortduren - of dat nu relevant is of niet.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties