Geert Wilders gedold door Twitter: account opnieuw geblokkeerd

Geert Wilders gedold door Twitter: account opnieuw geblokkeerd

Geert Wilders in de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard

Het Twitteraccount van PVV-leider Geert Wilders is plotseling opnieuw geblokkeerd. Wilders heeft wederom beroep aangetekend tegen het besluit, want een duidelijke aanleiding lijkt er niet te zijn.

Eerder deze maand werd het Twitteraccount van Geert Wilders enkele dagen geblokkeerd. Toen was de aanleiding een tweet gericht aan de Pakistaanse president en ging het over de vele doodsbedreiging die hij kreeg (en nog steeds krijgt) van moslims in Pakistan. Twitter draaide de schorsing afgelopen dinsdag terug en gaf de fout zelf toe, maar nu is het dus gewoon wéér raak, meldt het AD.

Misschien is het een kwestie van het Twitter-algoritme dat nog steeds op dezelfde manier door blijft gaan, of wellicht heeft een onnozele Twitter-medewerker opnieuw goedkeuring gegeven voor een schorsing.

Het is in ieder geval duidelijk dat het hoog tijd wordt voor de invloed van Elon Musk. Want niet alleen heeft hij gezegd voor radicale vrijheid van meningsuiting te zijn, hij is ook van plan om de Twitter-algoritmes openbaar te maken zodat iedereen kan zien hoe die precies werken.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Het is overigens nog maar de vraag of we daar ooit achter zullen gaan komen. Diverse overwegend rechtse Twitteraars hebben de afgelopen dagen melding gemaakt van het feit dat zij er van de één op de andere dag en op onverklaarbare wijze soms wel tienduizenden volgers bij hebben gekregen. En aangezien het nog wel een half jaar kan duren voordat Elon Musk eindelijk aan de knoppen mag draaien, lijkt het er eerder op dat de huidige Twitter-medewerkers de boel eigenhandig aan het saneren zijn. Het zou natuurlijk ook vrij beroerd zijn als Elon Musk straks openlijk bekendmaakt dat Twitter mensen op politieke voorkeur heeft gediscrimineerd door het algoritme ervoor te laten zorgen dat hun bereik ernstig werd beperkt.

Voor nu is echter pijnlijk duidelijk dat Twitter nog steeds door linkse figuren wordt bestuurd en dat ze hun platform gebruiken om rechtse politici de mond te snoeren, zelfs nadat ze hun excuses hebben aangeboden en spraken van een fout.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Lees meer over:
Twitter Geert Wilders

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties