Geert Wilders hekelt 'censurerende' Vera Bergkamp: "We hebben de zwakste Kamervoorzitter sinds decennia"

Geert Wilders hekelt 'censurerende' Vera Bergkamp: "We hebben de zwakste Kamervoorzitter sinds decennia"

DEN HAAG - het coronadebat van donderdag 15 april vindt plaats in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Vera Bergkamp: D66-voorzitter van de Tweede Kamer. © TCE MEDIA / DH

Vandaag ontnam Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) PVV-Kamerlid Gidi Markuszower meermaals het woord nadat hij sprak over een tribunaal. Partijgenoot Geert Wilders spreekt schande, hij ziet dit als een vorm van censuur. Volgens de PVV'er is Bergkamp de slechtste Kamervoorzitter in tientallen jaren.

De Tweede Kamer is normaliter dé plek waar het debat in Nederland op het scherpst van de snede wordt gevoerd. En zo moet het ook blijven, alleen wordt dat onmogelijk gemaakt als een Kamervoorzitter 'getriggerd' raakt van bepaalde woorden en simpelweg de microfoon uitzet. Dit overkwam PVV'er Gidi Markuszower meermaals vandaag.

De Dagelijkse Standaard

De PVV'er is van mening dat het kabinet zich moet verantwoorden voor een tribunaal vanwege het uitermate slechte asielbeleid. Jarenlang is ons land naar de knoppen gewerkt door een opengrenzenbeleid, maar toen hij sprak over een tribunaal werd zijn microfoon snel uitgezet. Kamervoorzitter Vera Bergkamp vond het niet oké dat Kamerleden, opnieuw, reppen over een tribunaal.

Geert Wilders is van mening dat Kamerleden door dit soort acties worden gecensureerd.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Wilders kaart een terecht punt aan, de vraag is namelijk hoe wenselijk het is om Kamerleden de mond te snoeren. Over het algemeen kunnen Kamerleden vrij debatteren over van alles en nog wat, en dat is ook enorm belangrijk voor een levendige parlementaire democratie. Het is niet wenselijk als ook de politieke strijdarena ineens een 'safe space' gaat worden.

Onze Tweede Kamer dreigt de dupe te raken door het politieke akkoordje van D66 en de VVD voor het Kamervoorzitterschap. D66 mocht PvdA'er Arib van de troon stoten en zelf de voorzittersfunctie claimen in ruil voor een dealtje achter de schermen. Alleen dreigt het levendige debat in de Tweede Kamer de dupe te zijn van dit politiek gekonkel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De woede bij Wilders is begrijpelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties