Gidi Markuszower (PVV): ‘Huidig immigratiebeleid is eigenlijk één grote misdaad tegen het Nederlandse volk’

“Jullie zouden allemaal voor een tribunaal gedaagd moeten worden”, aldus een furieuze Gidi Markuszower vandaag in de Tweede Kamer. Volgens de PVV’er heeft het opengrenzenbeleid van het kabinet veel schade veroorzaakt in Nederland. De verantwoordelijke politieke elite zou zich hiervoor moeten verantwoorden. Na de ontstane ophef over het gebruik van het woord tribunaal vorige week, begint de politicus opnieuw over tribunalen. Dit tot ongenoegen van de Kamervoorzitter.

Vorige week was er flink wat ophef ontstaan in Nederland nadat zowel politici van Forum voor Democratie als PVV-leider Geert Wilders spraken over tribunalen. Ze vonden namelijk dat slecht opererende beleidsmakers gedaagd moeten worden voor rechterlijke instanties. Vandaag repte opnieuw een Kamerlid over een tribunaal, dit tot groot ongenoegen van Kamervoorzitter Vera Bergkamp.

PVV’er Gidi Markuszower ziet namelijk wat voor schade het ondoordachte en kwalijke opengrenzenbeleid van het kabinet ons land heeft gebracht. “Het huidige Nederlandse immigratiebeleid is eigenlijk één grote misdaad tegen het Nederlandse volk. En zij, jullie hier ook allemaal, die dit zelfhatende beleid niet stoppen, jullie zouden allemaal voor een tribunaal gedaagd moeten worden!”, aldus een werkelijk waar furieuze Markuszower in de Tweede Kamer. 

Markuszower werd al snel op het matje geroepen door Bergkamp, die dit debat benadrukte dat men niet mag reppen over tribunalen zolang zij met de voorzittershamer zwaait.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De laatste weken heeft de PVV duidelijk de aanval geopend op het kabinet vanwege het jarenlang zwakke beleid rondom de massa-immigratie. De IND en COA lopen al maanden op de tenen en de asielzoekerscentra in Nederland zitten vol. In plaats van een migratiestop in te voeren blijven de grenzen wagenwijd op staan. Gemeenten moeten zich in allerlei bochten wringen om noodopvangplekken te regelen. Dit tot grote frustratie van de PVV én veel Nederlanders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Jack Flash

  Wie onschuldig is hoeft niet te vrezen voor een tribunaal.

  1. Piet Paaltjens

   Je zult het aantal onschuldige mensen dat stierf door toedoen van tribunalen niet de kost moeten geven.

   1. Piepertje

    Niet! Of wel? speklapje!

    1. Piet Paaltjens

     Niet, domme jongen.

     1. Piepertje

      e zult het aantal onschuldige mensen dat stierf door toedoen van tribunalen de kost moeten geven. Zo moettie speklapje..

     2. Harry Haller2

      Piepertje heeft gelijk.

   2. Mistgabel

    Deze zijn duidelijk schuldig.
    Dus daar hoeft u zich niet zo druk om te maken.

    Komt terroristen sponsoren nog bij, dus die zitten een tijdje.

 2. Monty

  Als Wilders en Baudet nu eens de krachten bundelen kunnen ze misschien samen een tribunaal samenstellen en de élite berechten.

  Kom, geen woorden maar daden.
  Misschien krijgen ze wel een meerderheid van het volk achter zich.

  1. dumbfarmer

   jammer genoeg is rutte beter in het achter elkaar zetten van zijn haasjes dan hun.. anders kreeg hij dit beleid er niet door.

 3. Ritter

  ‘Stop massa-immigratie om verzorgingsstaat betaalbaar te houden’

  h*tps://www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigratie-om-verzorgingsstaat-betaalbaar-te-houden~aae4b1cb/

 4. Pieter48

  Klopt 100% .Jammer dat de daders van deze misdaad nooit gestraft zullen worden.

  1. Piepertje

   Kijk de serie ”the new statesman” met Rick mayel maar eens. Dan begrijp je de politiek beter. Ook een aanrader ”Yes minester of Yes prime-minister. Daarna stem je nooit meer, zonde van je tijd.

   1. Mr.blauw.sky

    Is uitgezonden door de linkse staats-gesubsidieerde media, fake nieuws dus.!!

    Geef mijn portie maar aan fikkie.

 5. dumbfarmer

  het hele verhaal is gewoon misdadig tegenover iedereen. Niet alleen de nederlanders, maar ook de vluchtelingen die echt weg gevlucht zijn voor geweld en levensgevaar.
  Ook hier weer duidelijk dat die hele tent vol faalhazen zit die gewoon hun tijd wat uitzitten zonder werkelijk 1 probleem aan te pakken en op telossen, als ze al een clue hebben waar ze mee bezig zijn…

 6. HD

  Klopt, een waanzinnige plan om ons volk te vermengen met andere rassen.
  En daar zijn ze op de reclamespots op tv als heeeeeeel ver mee, enkel zwarte mensen.
  Blank is uit, over 20 jaar is blank verdwenen uit de samenleving.

  1. Piet Paaltjens

   Mensenrassen zijn fantasie, HD.

   Google er maar eens op.

   1. Harry Haller2

    Bart Reijmerink: waarom is goddomme mijn reactie verwijderd? Er stond geen onvertogen woord in. Ben je niet helemaal lekker of zo?

  2. dumbfarmer

   uit de nederlandse samenleving inderdaad… want die zijn verhuist naar het zuiden allemaal, krijg je grond voor niks omdat het land is leeg gelopen hier naartoe! 😉

 7. Klaus Schwab

  Die tribunalen zijn wel erg populair de laatste tijd.
  Overigens vind ik dat we genoeg allochtonen hebben binnengehaald. 56% van de bevolking van Den Haag is van buitenlandse afkomst. We zijn een klein land en geen Canada. Vol is vol, 320.000 huizen te kort, dus stoppen met die massa emigratie

 8. Nostradamus

  Geen woord van gelogen. En als tribunaal niet meer mag, dan gebruik je het woord volksgerecht. Je kan ook nog altijd “Let’s go Brandon” roepen 😂🤣

  Dan nog. Gaat een politicus niet over zijn eigen woorden?

 9. Harry Haller2

  Immigranten worden louter om economische redenen binnen gehaald/gelaten. ‘The bottoms on the ground’ voor het vieze, eentonige en zware werk waarvoor de Nederlander past. Voor meer welvaart zijn meer handen nodig, is de mening van de gemiddelde econoom. Alleen nemen ze de keerzijde nooit mee in hun overwegingen: te weinig huizen, teveel uitkeringen en het creeren van ‘Chinatowns’ met alle scheuren in de sociale cohesie van dien.

  We barsten uit onze voegen en hebben genoeg welvaart – wat minder kan ook wel: grenzen dicht dus en stoppen met menselijke import.

  1. Harry Haller2

   Haha: ‘The bottoms on the ground’. Dat moet natuurlijk zijn ‘The boots’.

   1. Angelique1

    Niet direct fout. Kan ook betekenen met je achterste op de grond zitten. Inlanders zaten altijd zo wanneer ze werden aangesproken door hun “heer” . En dan aan het werk.

   2. Woordkunst

    Maar ja als ze worden binnengehaald als werkkrachten om het werk te doen, waarom zitten er dan zoveel in de bijstand?
    Opvreters hebben we hier al genoeg…

 10. Bes Tolen

  Zelf heb ik de politici al lang veroordeeld. Alleen straffen is er niet bij en dat is nu juist mijn wensdroom. Er valt nog te dromen in dit land maar wat heb je er aan? Niets dus.
  Land vol verloren illusies en vooral een land vol verliezers.

  1. Mr.blauw.sky

   U bent al op weg naar Hongarije, mag ik hopen?

  2. Harry Haller2

   “Land vol verloren illusies en vooral een land vol verliezers.”

   Dat durf ik volmondig te beamen, Bes. Alleen heeft de gemiddelde Nederlander dat niet in de gaten: die waant zich met zijn grote schreeuwbek het glorieuze middelpunt van het heelal. Hij heeft geen idee hoezeer hij genaaid en bedonderd wordt.

   1. Piet Paaltjens

    Haller woont naar eigen zeggen in Duitsland waar hij niet genaaid en bedonderd wordt.
    De vraag is of hij dit voor ons kan beoordelen.

    1. Harry Haller2

     Helaas woon ik sinds vier weken weer in kutland Nederland, Paaltjens. Dat had ik je trouwens al eerder verteld. Trieste medische omstandigheden liggen daaraan ten grondslag.

     Dus ja, ik kan het goed beoordelen. Waarschijnlijk beter dan wie ook, aangezien het contrast gigantisch is.

     1. Piet Paaltjens

      Kijk nog even wat langer om je heen, beste kerel, mogelijk ga je dan zien dat dit een prachtig land is om in te wonen.

     2. Piet Paaltjens

      Sterkte met de medische omstandigheden overigens. Ik snap dat je voor een goede medische zorg naar Nederland bent gekomen. Onze medische zorg staat op een internationaal hoog niveau.

     3. Harry Haller2

      De medische zorg is in Duitsland meer dan uitstekend en van een kwalitatief excellent niveau. Daar kan Nederland vaak niet aan tippen. Het verlangen van de liefde van mijn leven was om dichtbij de (klein)kinderen te wonen.

     4. Piet Paaltjens

      “ Het verlangen van de liefde van mijn leven was om dichtbij de (klein)kinderen te wonen.”

      Dat klinkt naar heimwee, een emotie waar ik me van alles bij kan voorstellen.

     5. Harry Haller2

      Nee, geen heimwee. Keiharde medische omstandigheden. Zij vindt het ook verschrikkelijk om Duitsland achter zich te laten.

 11. trutje

  In Nederland maakt men zich meer druk over woordjes dan over de inhoud.

 12. Docm

  Een beschuldiging van “misdaad” tegen iemand moet wel juridisch onderbouwd worden, dat geldt ook voor “tribunaal”. Dat wordt dus niet gedaan. Men wil op de basis van de eigen opvattingen andere politici door een tribunaal laten veroordelen. Zo werkt dat niet in een rechtsstaat. Dus dat soort uitingen is anti-rechtsstatelijk.

  1. Re-al

   Die jarenlange, illegale massa-immigratie is een zware schending van de Grondwet.
   Dan is een tribunaal een terechte en eerlijke gang van zaken.

 13. Mar

  Ach gossie, Gidi waant zich in de peuterspeelzaal. Peuterpuberteit: o, dat mag je niet zeggen, ga ik het lekker ook zeggen.

  Nanananana. Wat ben ik stoer.

  1. Woordkunst

   Ach gossie marrewar wil weer bijdehand doen, je moet juist zeggen wat niet gezegd mag worden.
   Iemand de mond snoeren “want niet netjes, stel je veur” is niet alleen ontzetyend zwak het is ook nog eens heel gevaarlijk

   Wie bepaald namelijk wat wel of niet gezegd mag worden?

 14. Branzino

  Het was een schandalig optreden van Markuszower. Het woord ‘tribunaal” is dankzij Van Houwelingen/FvD een heel beladen begrip geworden. Tot mijn verrassing had Markuszower zich perfect voorbereid op interrupties bij gebruik van dat begrip. Dat kan alleen maar betekenen, dat hij van plan was heel provocerend dat woord “tribunaal”toch te gebruiken om zich vervolgens te kunnen verweren met vergelijkbare incidenten uit de geschiedenis van debatten, zelfs van de kamervoorzitter zelf. Hij had vast meer voorbeelden, maar hij kreeg van Bergkamp niet de tijd om die in te zetten. Volledig voorbereid en aansturend op een incident tijdens de speech. Een andere term met dezelfde boodschap had zonder problemen gekund, maar dan had Markuszower het zonder de nu gecreëerde ophef moeten doen. Dan had ook Wilders niet kort daarna met zijn tweet over het de mond snoeren van Markuszower kunnen komen. Het is één grote in scene gezette bijdrage. Schandelijk en heel kinderachtig. Dat geldt overigens ook voor het optreden van Van Meijeren, die ook nog een duit in het zakje meende te moeten doen. Hij kwam, niet ver.
  Maar nu weten we tenminste wel hoe de PVV en FvD debatten in de Kamer gebruiken.

  1. Harry Haller2

   Wat is daar mis mee Branzino? De oppositie zit er om het kartel-debat te ontregelen. Of vind je dat ze harmonieus moeten samenwerken met de regeringspartijen?

   1. Branzino

    @Harry Hakker
    Ontregelen van welk debat dan ook is m.i. niet de taak van de Tweede Kamer en dus ook niet van de oppositie. Intensief het debat voeren met collega’s en regering is wel één van de taken met als doel de regering op het spoor te houden van door de Kamer ontwikkelde of goedgekeurde wetgeving. Ontregelen is niet constructief werken aan onze samenleving, maar destructief. Het levert helemaal niets op, behalve verdeeldheid.

    Zie vooral ook: tweedekamer.nl/zo_werkt_de_kamer/de_nederlandse_democratie/taken_en_rechten

    1. Branzino

     @Harry Hakker
     Nog een aanvulling. Markuszower, en ook Van Meijeren, waren ook niet slim bezig als hun doel inderdaad dat ontregelen was geweest. Ik heb zelden de hele Kamer, niet alleen dat z.g. kartel, zo eensgezind gezien als na hun optredens. Dat gebeurde tijdens de zitting al, maar ook in interviews en media-artikelen erna.

 15. Mar

  Markuszower heeft natuurlijk wel een reputatie hoog te houden.

  Zo werd hij in 2018 geschorst als lid van het bestuur Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap vanwege “een jarenlang patroon van belediging, denigrerende uitlatingen en dreigende taal.

  In de volksmond een hork genoemd.

 16. Re-al

  Geweldig goede speech van Gidi Markuszower.

  Tribunaal = rechtbank.

  1. Woordkunst

   Precies, en het impotente tut tut geneuzel van de gniffelende gnomen hier doet daar niks aan af…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.