Ophef! Geert Wilders (PVV) trekt op Twitter in twijfel of we anno 2023 wel echt in vrijheid leven

Ophef! Geert Wilders (PVV) trekt op Twitter in twijfel of we anno 2023 wel echt in vrijheid leven

Op Bevrijdingsdag heeft Geert Wilders, de leider van de Nederlandse politieke partij PVV, voor opschudding gezorgd met zijn opmerkingen over de staat van vrijheid in Nederland. In een tweet verklaarde hij dat we niet in vrijheid leven en dat we pas echt bevrijd zullen zijn als het huidige kabinet van D66-leider Sigrid Kaag en premier Mark Rutte van het politieke toneel verdwijnt.

Wilders ging verder door te stellen dat Nederland grenzen moet sluiten voor asielzoekers, de EU en de islam moet terugdringen, en zich moet richten op het ondersteunen van de eigen boeren en het besteden van geld aan Nederlandse burgers, in plaats van aan stikstof- en klimaatbeleid. Hij sloot af met de uitspraak dat Nederland weer voor de Nederlanders moet zijn en dat dit pas echte vrijheid zou betekenen.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

Je kan erop wachten dat deze uitspraken van Wilders verontwaardiging en kritiek gaan opleveren vanuit verschillende politieke partijen en de samenleving in het algemeen. Het is nu rustig afwachten op de gegarandeerde ophef. De opmerkingen van Wilders zijn natuurlijk in strijd met het thema van Bevrijdingsdag, namelijk het vieren van de vrijheid en het herdenken van degenen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Bovendien is het sluiten van grenzen voor asielzoekers in strijd met het internationale recht en is het terugdringen van religie voor de bewoners van de grachtengordel onacceptabel. Terwijl het in het internationaal recht het gewoon mogelijk is om over verdragen te heronderhandelen en als daar niks uitkomt dan kun je bijvoorbeeld het vluchtelingenverdrag opzeggen. Waar de politieke wil er is, is een weg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties