screen shot 2023 01 28 at 173309

Woke België: Brusselse burgemeesters en wethouders krijgen ‘genderneutrale’ sjerpen

Buitenlandmei 05 2023, 12:00
De Brusselse regering heeft besloten dat burgemeesters en schepenen (wethouders red.) vanaf 2024 een meer genderneutrale sjerp zullen dragen. Volgens de Brusselse minister van Plaatselijke Besturen, Bernard Clerfayt, was er haast geboden bij het invoeren van deze verandering omdat de positie van burgemeester in de afgelopen jaren vaker door vrouwen is ingenomen meldt v-nieuws.
De nieuwe sjerp zal niet alleen qua kleurenpatroon veranderen, maar ook de manier waarop het lint gedragen wordt. Vandaag dragen burgemeesters de sjerp rond het middel, maar vanaf 2024 zal deze over de linkerschouder gedragen worden. De Belgische driekleur blijft behouden, maar de schepenen zullen afstand doen van de Vlaamsgetinte kleuren zwart en geel en deze vervangen door de kleuren blauw en geel, de kleuren van Brussel. Ook zal het logo van Brussel, de iris, op de sjerp te zien zijn.
De invoering van de genderneutrale sjerp is een belangrijke stap in de richting van meer inclusiviteit en gelijkheid. Door het gebruik van de traditionele sjerp alleen voor mannen, wordt de indruk gewekt dat de functie van burgemeester of schepen alleen voor mannen bedoeld is. De nieuwe sjerp zorgt ervoor dat iedereen zich vertegenwoordigd voelt en dat mannen en vrouwen op gelijke voet staan in deze belangrijke functies.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De reacties op de invoering van de nieuwe sjerp zijn overwegend positief. Veel mensen zien het als een belangrijke stap in de richting van gelijkheid en inclusiviteit. Toch zijn er ook enkele kritische stemmen te horen, die zich afvragen of deze verandering niet te ver gaat en of het wel nodig is om de traditionele sjerp aan te passen. Het hoort echt bij het woke tijdperk. Vlaams parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) kijkt er niet meer van op en zegt tegen DDS: ''Dit soort beslissingen is tekenend voor hoe de woke-ideologie steeds meer het beleid bepaalt. Het zijn idiotieën waar de gewone man en vrouw niet van wakker liggen en die afleiden van de steeds groter wordende fundamentele problemen in Brussel, zoals illegaliteit, geweld en islamisering."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten