Geert Wilders reageert fel op 'dreigement' kabinet: 'Ze hebben zelf de zorg kapotgemaakt, daar hoor je ze niet over'

Geert Wilders reageert fel op 'dreigement' kabinet: 'Ze hebben zelf de zorg kapotgemaakt, daar hoor je ze niet over'

Geert Wilders in de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard (eigen foto)

Het demissionaire kabinet kwam gisteravond met een boodschap: Nederlanders moeten zich beter aan de coronamaatregelen houden, zo niet dan volgen er mogelijk extra maatregelen. PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over dit verkapte dreigement. Het kabinet heeft zelf jarenlang de zorg uitgekleed én heeft zelf gekozen voor een niet werkende coronapas. Nu krijgt de Nederlander ineens de schuld, onbegrijpelijk aldus de PVV'er.

Mark Rutte en Hugo de Jonge maken zich zorgen, het besmettingscijfer blijft namelijk rap stijgen. Vandaar dat ze Nederlanders waarschuwen, men moet zich beter aan de geldende coronamaatregelen houden anders volgen er nog méér maatregelen. Het demissionaire kabinet dreigt hiermee met nog méér dwingelandij.

De Dagelijkse Standaard

Wat typisch is voor de kabinetten Rutte, aldus PVV-voorman Geert Wilders. In een vinnige reactie op de oproep van Rutte haalt de PVV-leider hard uit naar het kabinet. Zo stelt Wilders dat men in Den Haag enorm goed is in dreigen, zeker als het gaat om zaken waar de bevolking geen blaam treft.

?ref_src=twsrc%5Etfw

De PVV, met de zorgkoningin Fleur Agema in de gelederen, spreekt al langer over een zorgcrisis in Nederland. Veel problemen waar ziekenhuizen nu mee te kampen hebben komt door het jarenlange afbraakbeleid van de kabinetten Rutte. Elf jaar Rutte heeft de zorg weinig goed gedaan, ondertussen probeert men dit gegeven weg te poetsen door te wijzen op het gedrag van de bevolking.

Terwijl het volk in feite niks verkeerd doet, sterker nog: een groot gedeelte heeft zich tot op heden keurig gehouden aan de regels. Maar onder meer de coronapas blijkt een draak van een maatregel te zijn, die tot overmaat van ramp niet doet wat het moet doen: het besmettingscijfer laag houden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het coronabeleid van het kabinet heeft zwaar gefaald, maar 'Den Haag' probeert nu de Nederlander de schuld te geven. Totaal ongeloofwaardig.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties