Geert Wilders reageert furieus op explosieve stijging asielzoekers: 'En Mark Rutte doet niks, laat de grenzen wagenwijd openstaan en accommodeert deze zwendel'

Geert Wilders reageert furieus op explosieve stijging asielzoekers: 'En Mark Rutte doet niks, laat de grenzen wagenwijd openstaan en accommodeert deze zwendel'

Wilders in het debat met de oud-verkenners Ollongren en Jorritsma. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

De maand september kende een grote stijging wat betreft de komst van nieuwe asielzoekers. Maar liefst 36 procent meer dan de voorgaande maand. Terwijl Nederland afstevent op een ware asielcrisis blijft het asielbeleid onveranderd. Dit tot groot ongenoegen van PVV-leider Geert Wilders, de politicus is van mening dat demissionair premier Mark Rutte niks aan het probleem doet.

Demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol is vandaag op bezoek geweest bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel. De burgemeester waarschuwt al een tijdje dat de situatie onhoudbaar is geworden omdat het azc propvol zit. Enkele weken geleden raakte de VVD-staatssecretaris nog in opspraak omdat ze een doemscenario vreesde voor de Nederlandse asielopvang. Plotsklaps draaide haar mening en ondanks de recente zoektocht naar alternatieve opvangplekken is er nog geen asielcrisis aldus de wel heel rap van mening veranderde Broekers-Knol.

De Dagelijkse Standaard

PVV-voorman Geert Wilders vreest vooral voor onze toekomst. In september kwamen er 5000 asielzoekers bij in ons land, volgens de PVV'er is dit nog maar het begin. Er gaan nog veel meer asielzoekers komen, waardoor onze verzorgingsstaat nog méér onder druk komt te staan. Wilders wijst de schuldige in dit verhaal aan: VVD-premier Mark Rutte.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Mark Rutte zou namelijk, volgens Wilders, niks aan het probleem doen. De grenzen blijven openstaan en ons land blijft ondertussen de stroom aan asielzoekers maar opvangen. Waardoor de problemen in ons land alleen maar groter worden. Het tekort aan het woningen wordt op deze manier alleen maar groter. Daarnaast vangen we massaal mensen op, onder het mom van ze een toekomst bieden, om ze vervolgens in een tentenkamp te stoppen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het ontbreekt de Haagse lieden aan realisme. De enige manier om de problemen in Nederland adequaat op te lossen is door een strenger, en tegelijkertijd beter, asielbeleid in te voeren. De coalitiepartijen moeten eindelijk eens serieus gaan nadenken over opvang in de regio. Want de situatie in Nederland wat betreft het asielbeleid wordt voor niemand beter op deze manier.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties