screen shot 2022 05 27 at 11

Geert Wilders gooit controversiële islamwetsvoorstellen in de ijskast: steekt hiermee zijn hand uit naar BBB, NSC en VVD

Politiekjan 08 , 11:00
Geert Wilders heeft een aantal van zijn meest controversiële voorstellen officieel in de ijskast gezet. Dit omvat zijn beruchte wetsvoorstel dat gericht was op het verbod van "islamitische uitingen", een plan dat in de kern draaide om de productie en verspreiding van de Koran en een moskeeverbod. Met dit besluit stuurt Wilders een duidelijk signaal uit: hij is bereid tot compromissen en politieke flexibiliteit. PVV aanhangers en andere patriottische partijen kunnen deze zet zien als een soort overgave van Wilders aan het politiekcorrecte NSC en VVD. De vraag is doet de PVV niet nu al te veel water bij de wijn?
In een opmerkelijke brief aan de Tweede Kamervoorzitter, die nu van zijn eigen partij, Martin Bosma, is, laat Wilders weten dat hij een aantal initiatiefwetsvoorstellen intrekt schrijft het AD. Deze wetsvoorstellen lagen al geruime tijd te verstoffen, aangezien er toch geen meerderheid voor was in de Kamer. Maar de symbolische waarde van deze stap kan niet worden onderschat. Wilders had al aangegeven zijn toon en plannen te matigen in het licht van de kabinetsformatie, en deze actie is een concrete bevestiging van die belofte.
Eén van de ingetrokken voorstellen was het idee van ‘administratieve detentie’, waarbij potentiële jihadisten vastgezet zouden kunnen worden nog voordat ze veroordeeld zijn – een idee dat in onze huidige rechtsstaat onhaalbaar is voor politiek correcte politici. Immers waar een politiek wil is is een weg. Door ook zijn plannen voor een islamverbod, een verbod op dubbele nationaliteiten in politieke functies op te schorten, toont hij aan dat hij bereid is tot een pragmatische aanpak. Dit is geen toegeving aan de linkse krachten of een verlies aan principes, maar een tactische zet om uiteindelijk zijn doelen te bereiken.
Wilders moet ervoor waken dat hij, in zijn streven naar politieke macht, niet de belangen van de Nederlander uit het oog verliest. Het beteugelen van de massa-immigratie en het verbeteren van de koopkracht zijn essentiële thema's die niet opgeofferd mogen worden voor politieke spelletjes of coalitievorming.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard staan we PAL voor ons eigen volk, ons eigen land, en onze eigen cultuur. Wij zijn NIET bang om harde feiten te benoemen. Deel jij onze pro-Nederlandse berichtgevingen? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het Nederlandse volk, onze tradities, onze cultuur en ons land elke dag weer te verdedigen!
De PVV moet zich realiseren dat de kracht van de partij ligt in het vasthouden aan haar principes en het duidelijk en onwrikbaar vertegenwoordigen van de belangen van haar kiezers. Het verwateren van deze principes, puur om meer invloed te verkrijgen in het politieke landschap, zou een verraad zijn aan de kiezers die op de PVV hebben gestemd vanwege hun duidelijke en ongecompromitteerde standpunten. Te veel water bij de wijn doen zal de PVV doen veranderen in een grijze kartelpartij. DDS heeft er vertrouwen in dat Wilders en zijn PVV het politieke spel slim spelen en het niet zo ver zullen laten komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten