Geert Wilders woedend dat asielpiek 1 miljard euro gaat kosten: 'Eigen volk laatst!'

Geert Wilders woedend dat asielpiek 1 miljard euro gaat kosten: 'Eigen volk laatst!'

https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1418325308479053826

PVV-leider Geert Wilders heeft woest gereageerd op het nieuws dat een stortvloed aan asielaanvragen voor een miljardenstrop zorgt voor het kabinet. Hogere bezetting in de opvang kan de komende jaren leiden tot 400 miljoen euro hogere kosten, waardoor het totale plaatje uitkomt op 1 miljard. Wilders concludeert hieruit dat het motto van Rutte IV "eigen volk laatst!" is.

De coalitiepartijen werd tijdens de formatie verteld dat ze rekening moesten houden met een flinke tegenvaller. Er werd origineel rekening gehouden met 17.000 tot 19.500 asielzoekers in de opvang per jaar. Maar die schatting is nu verhoogd naar 33.000. Daardoor zullen de kosten tot 400 miljoen hoger uitvallen. In totaal gaat het dan om 1 miljard euro. Dat is dus 1.000.000.000.

Geert Wilders heeft fel gereageerd op dit schokkende nieuws. De PVV'er vindt het volkomen onacceptabel en ziet het als weer meer bewijs dat het kabinet zich wel druk maakt om het wel een wee van buitenlanders, maar niet om dat van Nederlanders.

"Hoppa weer een miljard extra voor asielzoekers," schrijft Wilders op Twitter. "Geen cent extra voor een hogere AOW of compensatie energierekening, maar de gelukszoekers worden weer eens in de watten gelegd."

Daarom concludeert hij terecht: "Eigen volk laatst is het motto van de bende van Rutte 4."

Hij sluit zijn tweet af met de hashtag #GrenzenDicht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In een normaal land zou dit natuurlijk volkomen onbestaanbaar zijn, maar helaas is Nederland al jaren alles behalve normaal. De kabinetten Rutte hebben ons land totaal afgebroken - en die afbraak gaat alsmaar verder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties