20220228 Debat over situatie in Oekraïne Klaver 2

GroenLinks wil BTW verlagen op zonnepanelen: 'Van grijs naar groen!'

Politiekmrt 11 2022, 13:39
GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger wil dat het kabinet zijn inkomstenramingen uit het raam gooit om het goedkoper te maken voor mensen om over te gaan op 'groene' energie. Want in tijden van crisis is dat natuurlijk het allerbelangrijkste!
Dat GroenLinks een gestoorde partij is die haar prioriteiten totaal niet op orde heeft wisten we al langer. Maar de groencommunistische partij maakt het nu wel héél bont. Op Twitter laat Tweede Kamerlid Suzanne Kröger namelijk weten dat, in reactie op btw-verlagingen om mensen tegemoet te komen vanwege de bizar gestegen energieprijzen, de btw op haar groene hobby's óók verlaagd zou moeten worden.
Daarbij denkt ze dan aan zonnepanelen, warmtepompen én isolatiematerialen. Natuurlijk is dat nog wel slechts het begin. Ze wil graag input hebben van andere twitteraars om méér van zulks te verzinnen. Want, stelt mevrouw, "we moeten van grijs naar groen!"
https://twitter.com/suzanne_GL/status/1502218278726418432
Natuurlijk heb ik als echte libertariër helemaal niets welke belastingen dan ook. Hoe minder, hoe beter. Ja, zelfs als we het over "groene" energie enzo hebben.
Maar dit heeft natuurlijk helemaal niets te maken met de energiecrisis die er nu is. Minder btw op deze producten zorgt er echt niet voor dat mensen hun energierekening of hun brandstof nú opeens veel beter kunnen voldoen. Dat kan alleen een verlaging van de btw op gas en dergelijke, en natuurlijk op benzine.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Overigens is het hilarisch dat je de btw op zonnepanelen al veel langer terugkrijgt van de staat, dat heel veel huizen niet goed staan voor zonnepanelen, dat veel huizen te klein zijn voor warmtepompen... en dat die ook nog eens veel te duur zijn voor veel mensen, ook zonder btw.
Ja, die GroenLinksers leven echt in een compleet andere wereld dan de gewone Nederlander.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten