zicht op de overkapping van het provinciehuis gezien vanaf de gardepoort de top van de traptoren van het rijksarchief op de voorgrond groningen 20412642 rce

Groningse Kandidaat-Gedeputeerde neemt afstand van likes en tweetgedrag na 'verdiepend gesprek'

Politiekjul 05 2023, 22:00
In een recentelijk 'verdiepend gesprek' met leden van Provinciale Staten heeft Henk Emmens, de Groningse kandidaat-gedeputeerde van de BBB, expliciet afstand genomen van "complottheorieachtige" tweets die hij had geliket. Zowel als kandidaat-gedeputeerde als persoon betuigde hij spijt over zijn acties en erkende dat dergelijk gedrag niet passend is voor een gedeputeerde. Emmens hoopt nu dat dit hoofdstuk afgesloten kan worden, zodat hij zich volledig kan richten op het opbouwen van vertrouwen.
Vorige week raakte de politicus in opspraak toen bekend werd dat hij berichten met kritiek op onder andere coronavaccinaties, mondkapjes en de klimaatcrisis had geliket op sociale media. Op verzoek van vrijwel de gehele oppositie werd er voorafgaand aan de installatie van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten een uniek 'verdiepend gesprek' georganiseerd met Emmens.
Emmens, die verantwoordelijk wordt voor landbouw en natuur, had ook een tweet geliket waarin de vraag werd gesteld of stikstofminister Christianne van der Wal al was gearresteerd. Daarnaast gaf hij een like aan een tweet over 'coronatribunalen'. Volgens Emmens gaat het om 45 tweets in anderhalf jaar tijd. Hij bevestigde dat er intensieve gesprekken hebben plaatsgevonden met zijn partij en coalitiepartners. Desondanks was het zijn eigen beslissing om zijn excuses aan te bieden.
Emmens nam vorige week al afstand van zijn likes en bood zijn excuses aan voor het onbedoeld kwetsen van mensen. Hij benadrukte dat zijn intentie was om zaken onder de aandacht te brengen, maar dat dit niet betekent dat hij het met alle standpunten eens is. Het is opvallend dat wanneer mensen plotseling kans maken op een politieke functie, ze hun eerdere standpunten en idealen snel vergeten zodra deze aan het licht komen. Vervolgens lijken ze direct publiekelijk spijt te betuigen en excuses aan te bieden als een vorm van boetedoening.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten