220107hans vijlbrief05

Staatssecretaris belooft eerlijke compensatie voor Groningers die zelf kosten hebben gemaakt voor versterkingsmaatregelen

Politiekjul 05 2023, 23:00
Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw heeft erkend dat hij heeft onderschat hoeveel Groningers zelf financiële lasten hebben moeten dragen om hun woningen te versterken of herbouwen. Hij heeft beloofd om naar alle individuele situaties te kijken en mensen schadeloos te stellen als ze eigen geld hebben uitgegeven aan versterkingsmaatregelen. Deze erkenning volgt op een verzoek van de Tweede Kamer om in kaart te brengen hoeveel mensen zelf hebben geïnvesteerd in het aardbevingsbestendig maken van hun huizen als gevolg van de jarenlange gaswinning in Groningen.
Aanvankelijk concludeerde Vijlbrief na een eerste inventarisatie dat het aantal gevallen waarin mensen zelf de kosten hadden gedragen, zeer beperkt was. Echter, na aandringen van Kamerleden Sandra Beckerman (SP) en Henk Nijboer (PvdA), heeft de staatssecretaris opnieuw naar de kwestie gekeken en erkend dat zijn eerste inschatting onjuist was. Hij heeft toegegeven dat veel meer mensen dan aanvankelijk gedacht zelf financiële offers hebben moeten brengen.
Om de gedupeerden tegemoet te komen, heeft Vijlbrief aangekondigd dat hij extra maatregelen zal nemen. Hij zal een tandje bijzetten om de situaties van de getroffen Groningers te beoordelen en te zorgen voor passende compensatie. Daarnaast heeft hij besloten om een meldpunt te openen waar mensen terechtkunnen met hun situaties waarin ze zelf kosten hebben gemaakt voor versterkingsmaatregelen.
Het is van cruciaal belang dat de overheid ervoor zorgt dat de gedane beloften worden nagekomen en dat Groningers die zelf kosten hebben gemaakt, eerlijk worden behandeld en adequaat worden gecompenseerd voor hun financiële inspanningen. Echter, gezien de complexiteit van het proces rondom de situatie in Groningen, bestaat de bezorgdheid dat dit opnieuw kan uitlopen op een enorme puinhoop.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten