richard de mos

Haagse politicus Richard de Mos blikt terug op 2023: "Nooit gedacht dat ik veroordeeld zou worden"

Politiekdec 27 2023, 12:00
Het afgelopen jaar is voor niemand zo turbulent geweest als voor Richard de Mos. Met nog maar een paar dagen te gaan tot het einde van 2023, blikt de Haagse politicus bij DHFM terug op de afgelopen periode waarin hij op 21 april werd vrijgesproken in een vermeende corruptiezaak. "Ik heb er nooit aan gedacht dat ik veroordeeld zou worden. Ik weet dat ik geen grens ben overgegaan en dat ik een goed verhaal heb."
Op 23 januari van dit jaar begon de inhoudelijke rechtszaak tegen Richard de Mos, Rachid Guernaoui, voormalig raadslid Nino Davituliani en enkele Haagse ondernemers. De Mos geeft aan: "Ik was heel opgelucht dat ik eindelijk bij de rechtbank mijn verhaal kon doen. Die zaak duurde en duurde maar, en dan begin je begin januari eindelijk echt."
Het betoog van het Openbaar Ministerie verbaasde De mos. "Ik hoorde dat aan met stijgende verbazing. Hoe komen mensen bij zulke zware beschuldigingen?" Hij was ook verrast door de hoeveelheid privé-informatie die naar buitenkwam over hemzelf, zijn familie en vrienden. "Dat is heel intiem. Ze hebben je afgeluisterd, ze hebben je gevolgd. Ze weten alles van je: je ruzies, je hobby's, welke mensen je aardig vindt en niet."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Met een rechte rug en rotsvast vertrouwen gaat de fractievoorzitter van Hart voor Den Haag het nieuwe jaar in. Hij verwacht slechts één uitspraak: "weer een volledige vrijspraak. En daarmee een nog grotere oorveeg voor het OM." In afwachting van vrijspraak in het hoger beroep hoopt De Mos een einde te maken aan alle de ellende. "Dan kunnen we eindelijk verder met ons leven. Het is een hele lange strijd geweest, maar ik geloof nog steeds in het principe dat het recht zal zegevieren."
Ook kijkt hij vooruit naar 2026, waarin hij opnieuw de verkiezingen wil winnen. "Dan worden we weer de grootste partij en gaan we gewoon nog heel veel jaren deze stad besturen. En dat is hard nodig, want wij zijn niet heel enthousiast over wat er nu zit."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten