1739177191 237659d085 c

Hofstad glijdt af: Breekt met seculiere staat door hoofdoekjes toe te staan bij boa's

Binnenlanddec 22 2023, 9:00
In een besluit dat symbool staat voor de teloorgang van onze traditionele waarden, heeft Den Haag woensdag besloten dat buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) een hoofddoek of keppeltje mogen dragen. Met deze stap ondergraaft de hofstad de neutraliteit en het gezag van onze handhavers en opent de deur naar een glijdende schaal van politieke correctheid en culturele toegeeflijkheid. De Moslimbroeders zullen zich in hun handen wrijven. De stad Den Haag geeft hier echt een verkeerd signaal mee af.
De raadsleden Richard de Mos, Jelle Meinesz en Carlos Martinez van Andel van Hart voor Den Haag slaan de spijker op zijn kop: uniformen moeten neutraliteit uitstralen. Dit is niet zomaar een modekwestie; dit gaat over de essentie van ons rechtssysteem en de uitstraling van onpartijdig gezag. Met het toestaan van religieuze symbolen zoals hoofddoeken en keppeltjes in uniformen, zet Den Haag een gevaarlijke stap weg van de neutrale, seculiere staat die onze samenleving heeft opgebouwd.
Het is ronduit schokkend dat Den Haag, de zetel van onze regering, de eerste grote Nederlandse stad is die deze grens overschrijdt. We hebben het hier over boa's, vertegenwoordigers van de wet, die geacht worden gezag, neutraliteit en veiligheid uit te stralen. Hoe kunnen we van onze burgers verwachten dat zij dit gezag respecteren als het gekleurd wordt door openlijke religieuze uitingen?
Het Europese Hof heeft zelfs vastgesteld dat overheden het recht hebben om ambtenaren, ook die achter de schermen werken, te verbieden om religieuze uitingen te dragen. En terecht, want het personeel in dienst van de overheid moet het publieke belang vooropstellen, vrij van elke religieuze of persoonlijke bias.
Wat we hier zien is een gevaarlijke knieval voor de druk van politieke correctheid en een afwijking van onze seculiere principes. Dit besluit is niet alleen een klap voor de neutraliteit van onze handhavers, maar het zet ook een precedent dat de deur wagenwijd openzet voor verdere erosie van onze seculiere normen en waarden. Net als in Arnhem kunnen wij dit besluit niet los zien van de grote verkiezingswinst van Wilders. Deze linkse gemeenteraden lijken zo hun gram te willen halen op het volk die conservatief hebben gestemd. Deze deugende raadsleden lijken niet door te hebben dat zij hiermee vooral de moslimbroederschap in de kaart spelen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Den Haag moet zich bezinnen op dit besluit en de gevolgen die het zal hebben voor de perceptie van het gezag en de neutraliteit van onze handhavers. We moeten standvastig blijven in onze verdediging van seculiere waarden en de neutraliteit van de staat. Dit is geen kwestie van intolerantie; dit is een kwestie van het behouden van de fundamenten van onze vrije, seculiere samenleving. Het is te hopen dat de Mos als hij in 2026 een EVBtje (Net zoals de lokale partij Echt voor Barendrecht de ruime meerderheid in de gemeenteraad behalen red.) doet dat dit één van de eerste besluiten is die hij terugdraait.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten