27015655296 8c831b3b71 c

Eat your heart out Eurofielen! Verenigd Koninkrijk wordt best presterende economie van Europa

Buitenlanddec 27 2023, 13:00
In een mokerslag voor de doemdenkers en Eurofiele paniekzaaiers, kondigen deskundigen nu aan dat het Verenigd Koninkrijk zich opmaakt om de best presterende grote economie van Europa te worden schrijft de Telegraaf. Ja, je leest het goed: de Britten, die door de EU-elite en hun media lakeien werden afgeschilderd als hopeloze verliezers na de Brexit, staan op het punt om iedereen de mond te snoeren.
Het Centre for Economics and Business Research (CEBR) komt met een voorspelling die velen in Brussel en hun aanhang hier in Nederland slapeloze nachten zal bezorgen: het VK zal de komende vijftien jaar een economische groei tussen de 1,6 en 1,8% realiseren. Dit betekent dat ze niet alleen de Brexit-malaise achter zich laten, maar ook nog eens de coronapandemie en de torenhoge inflatie.
Terwijl de EU zich vastklampt aan haar verstikkende bureaucratie en oneindige regelgeving, gaat het VK een glorieuze toekomst tegemoet. Hun economie zal zelfs harder groeien dan die van de zogenaamde Europese economische zwaargewichten zoals Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Hoezo Brexit een slecht idee?
De Britse centrale bank mag dan somber zijn over de korte termijn, maar CEBR laat zien dat de lange termijn er rooskleurig uitziet voor het VK. Londen blijft een financieel en adviescentrum van wereldklasse, en de sterke dienstensector van het land zal alleen maar bijdragen aan hun economische groei.
Wat betekent dit voor de Eurofielen en de Remainers, die niets liever deden dan het VK afschilderen als een zinkend schip? Dit is het bewijs dat de Brexit, verre van een economische catastrofe, een zegen kan zijn voor een land dat zich bevrijdt van de ketenen van de EU. Het is tijd dat we dit inzien en erkennen dat het Verenigd Koninkrijk, vrij van EU-inmenging, een economische supermacht wordt. De Brexit is niet alleen een politiek succes, het dreigt een economisch wonder te worden. Eurofielen, eat your heart out!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten