beertema 1

Harm Beertema (PVV) uit scherpe kritiek op VVD-Senatoren: 'Quota voor vuilnisvrouwen en kabeltrekkers willen hoogopgeleide blanke vrouwen dan weer niet'

Politieksep 29 2021, 15:00
PVV'er Harm Beertema is enorm teleurgesteld in de Eerste Kamerfractie van de VVD. In tegenstelling tot de Tweede Kamerfractie van die partij stemde zij vóór de invoering van een vrouwenquotum. Terwijl de politieke elite steeds verder vervreemdt van het normale volk dwingen ze wel een quotum af die alleen de ''blanke hoogopgeleide middenklassevrouwen'' helpen.
Tweede Kamerlid Harm Beertema hekelt de fopargumenten die de pro-quota politici strooien. De ingevoerde vrouwenquotum gaat alleen dames die al in een bevoorrechte positie zitten nog eens extra helpen. Je hoort dezelfde politici nooit pleiten voor een vrouwenquotum bij de beroepen zoals vuilnisman of bepaalde arbeidersberoepen. Dit is dan weer niet nodig voor de blanke hoogopgeleide vrouw, aldus de PVV'er. Dat soort werk heeft namelijk te weinig status.
https://twitter.com/harmbeertema/status/1443138026129997827?ref_src=twsrc%5Etfw
De kritiek van Beertema snijdt hout: het net ingevoerde vrouwenquotum wordt neergezet als een gigantische overwinning voor de emancipatie maar ondertussen is het een maatregel die een bepaalde klasse, die al behoord tot de elite, nog een extra streepje voor geeft ten opzichte van anderen. Ondertussen pakt het grote genderverschillen in andere beroepsgroepen - zoals de ondervertegenwoordiging van mannen in het basisonderwijs en bepaalde takken van de zorg - niet aan.
Terecht stelt Beertema dat Eerste Kamerfractie van de VVD geen flauw benul heeft van wat er speelt in de werkelijkheid.
https://twitter.com/harmbeertema/status/1443134802488700928?ref_src=twsrc%5Etfw
Het PVV-Kamerlid verwondert zich over het gedrag van de zogeheten kartelpolitici. Liberalen dwingen quota af, wat van nature tegen hun principes ingaat. Sociaaldemocraten staan vandaag de dag mijlenver af van hun oorspronkelijke mandaat: de arbeiders.
https://twitter.com/harmbeertema/status/1443129249720905729?ref_src=twsrc%5Etfw
Terecht stelt Beertema dat de net ingevoerde quotum gewoon een typisch prestigeproject van de politieke elite is. Vrijwel niemand in de samenleving is bij dit quotum geholpen behalve de al hoogopgeleide liberaal die al een mooi baantje heeft.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Een maatregel voor de bühne dus, die niks maar dan ook niks met emancipatie te maken heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten