screen shot 2022 09 02 at 13

Harm Beertema (PVV) wil resolute aanpak pestkoppen: ''Pestgedrag meteen in de kiem smoren!"

Politieksep 22 2023, 19:00
In een krachtige uitspraak heeft PVV-Tweede Kamerlid Harm Beertema duidelijk gemaakt dat hij genoeg heeft van het pestgedrag op scholen. Terwijl Nederlandse scholen worstelen met een ogenschijnlijk tandeloos antipestbeleid, ziet Beertema inspiratie in de aanpak van onze zuiderburen. In Frankrijk werd recentelijk een pester rechtstreeks in de klas aangehouden door de politie. Een radicale aanpak, maar volgens Beertema is het exact wat er nodig is: "Let op de maximaal preventieve werking die we zullen gaan zien in het Franse onderwijs," tweette hij.

In Frankrijk werd een pester in de klas gearresteerd door de politie. Let op de maximaal preventieve werking die we zullen gaan zien in het Franse onderwijs. Eindelijk worden de pesters aangepakt. Precies dat stond mij voor de geest ten tijde van het debat over veiligheid op…

Image
Image
Image
Image
146
Reply
Te lang hebben slachtoffers van pesten het onderspit moeten delven. In veel gevallen zijn het de gepeste kinderen die uiteindelijk naar een andere school moeten uitwijken, terwijl de pestkoppen zonder consequenties achterblijven. "De omgekeerde wereld", zoals Beertema terecht opmerkt. De tijd van pappen en nathouden is volgens de PVV voorbij. Beertema stelt: "De afschrikwekkende werking die hiervan uitgaat is onvergelijkbaar met de werking van vaak vrijblijvend antipestbeleid."
De strijd tegen pesten is niet nieuw voor het Nederlandse parlement. In 2013 werd er al gekeken naar mogelijkheden om pestkoppen van scholen te verwijderen. Toen kwam er echter geen meerderheid voor een dergelijke maatregel. Maar Beertema lijkt niet van plan het hierbij te laten. "Na de verkiezingen pakken we dit weer op!" belooft hij.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons land zijn. We gaan er daarom scherp in, met gestrekt been. Maar daar hebben we JOUW hulp bij nodig. Het kartel beschadigt ons op alle mogelijke manieren. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze campagne er hard in te gaan!
Wij juichen dit soort initiatieven toe. Pesten is een kwaadaardig verschijnsel dat diepe littekens kan achterlaten bij jongeren. Het is de hoogste tijd dat er resoluut wordt opgetreden en dat we een einde maken aan de heerschappij van pestkoppen in de klas. Wat ons betreft verdient Beertema alle steun in zijn strijd tegen dit onrecht!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten