screen shot 2023 08 15 at 094210

Henri Bontenbal (CDA) begint aan een kansloze missie en opent de aanval op BBB en Pieter Omtzigt

Politieksep 03 2023, 15:00
Henri Bontenbal (CDA) heeft onlangs in "De Ongelooflijke Podcast" flink uitgehaald naar zowel de BoerBurgerBeweging (BBB) als Pieter Omtzigt. Deze aanval zou wel eens funest kunnen zijn voor het eens zo machtige CDA. Bontenbal zegt dat het totaal niet duidelijk is waar BBB nu eigenlijk voor staat, en hij beschuldigt Omtzigt van negativiteit.
Bontenbal wijst erop dat BBB voornamelijk bestaat uit voormalige politici van diverse partijen en dat voorvrouw Caroline van der Plas zelfs een coalitie met de SP niet uitsluit. Hij vraagt zich af hoe liberaal en socialistisch gedachtegoed binnen één fractie kunnen samengaan, vooral als het gaat om cruciale kwesties als marktwerking in de zorg en het voltooide levenseinde.
Bovendien bestempelt Bontenbal BBB als een "one-issue" partij. Hij lijkt te geloven dat het CDA het recept heeft voor wat kiezers echt willen, namelijk een christendemocratisch verhaal met nadruk op gemeenschapszin. Het is echter de vraag of deze retoriek de geloofwaardigheid van het CDA kan herstellen.
De peilingen vertellen een somber verhaal voor het CDA. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de partij volgens I&O Research slechts drie zetels behalen, terwijl het er bij de vorige verkiezingen nog vijftien waren. Kiezers lijken hun vertrouwen te verliezen en zoeken hun toevlucht tot BBB en het Nieuw Sociaal Contract (NSC), dat is opgericht door oud-CDA'er Pieter Omtzigt. Beide partijen profileren zich op christendemocratische waarden, waarvoor het CDA ooit stond.
Bontenbal herkent in NSC meer van het christendemocratische gedachtegoed, wat niet verrassend is aangezien Omtzigt jarenlang Kamerlid was voor het CDA en veel voormalige CDA-leden zich bij zijn nieuwe partij hebben aangesloten. Toch lijkt Bontenbal te suggereren dat het CDA nu een verwaterde versie van zichzelf is, en dat kiezers beter het "origineel" kunnen kiezen.
Bovendien vindt Bontenbal dat Omtzigt te negatief is over de politieke bestuurscultuur in Nederland. Hij lijkt te vergeten dat het vertrouwen in de Nederlandse overheid sterk is, ondanks enkele missers. Maar het lijkt erop dat Bontenbal zelf het gevaarlijke pad bewandelt van het ontkennen van de realiteit en het negeren van de groeiende onvrede onder de kiezers. Het is de vraag of het CDA onder zijn leiderschap ooit nog uit dit diepe dal kan klimmen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten