eric van der burg

Staatssecretaris Van der Burg (VVD) faalt opnieuw: Verblijf derdelanders verlengd tot november

Politieksep 03 2023, 14:00
Het Nederlandse immigratiebeleid lijkt steeds meer op een doolhof waarin de rechten van migranten voortdurend in beweging zijn, en de recente situatie van derdelanders in de opvang voor Oekraïense ontheemden is daar een treffend voorbeeld van. De beslissing van Staatssecretaris Van der Burg om derdelanders voorlopig in de opvang te houden, roept niet alleen verbazing op, maar werpt ook serieuze vragen op over de consistente aanpak van het Nederlandse immigratiebeleid.
Dit verwarrende traject begon met goede bedoelingen, waarbij derdelanders die zich in Oekraïne bevonden tijdens het uitbreken van de oorlog werden behandeld volgens de Richtlijn Tijdelijke Bescherming. Ze kregen onderdak, onderwijs en werkgelegenheid, in lijn met Oekraïense ontheemden. Maar na vermoedens van misbruik werd het beleid herzien, wat resulteerde in een chaotische en instabiele situatie.
Het kabinet heeft herhaaldelijk het beleid aangepast, waardoor derdelanders in een juridisch vacuüm terechtkwamen. Terwijl sommige rechtbanken hebben geoordeeld dat het Rijk het recht heeft om derdelanders de opvang te ontzeggen, hebben andere rechtbanken een tegenovergesteld standpunt ingenomen. Dit juridische schaakspel heeft alleen maar bijgedragen aan de instabiliteit van het kabinetsbeleid.
Nu dachten we eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zien met de deadline van 4 september voor vertrek. Echter, nu blijkt dat zelfs de hoogste bestuursrechter, de Raad van State, pas in november een definitief oordeel zal vellen. Dit doet de belofte van "rust, duidelijkheid en een eenduidig proces" van Van der Burg verbleken. Hoe kunnen we spreken van duidelijkheid wanneer zelfs de hoogste autoriteiten niet weten hoe deze kwestie moet worden aangepakt?
De situatie van derdelanders in de opvang voor Oekraïense ontheemden illustreert duidelijk het gebrek aan doortastendheid en een heldere visie binnen het huidige kabinet. Het is de hoogste tijd om deze onbekwame beleidsmakers vaarwel te zeggen en te streven naar een immigratiebeleid dat transparant en rechtvaardig is, met de belangen van Nederland als prioriteit.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten