ruttekaag

Hilarisch JA21 denkt 'constructief' te kunnen werken met Kaag en Rutte

Politiekmei 11 2022, 13:14
Vandaag laten de dames en heren van JA21 weten dat ze een gesprek hadden met Sigrid Kaag en Mark Rutte. De inzet daarvan was, voor de twee nepliberalen/nepdemocraten: steun van JA21 voor de voorjaarsnota. In ruil daarvoor zei JA21 ook het één en ander te willen. De reactie van Thierry Baudet op de gesprekken is véél amusanter en logischer. Want net doen alsof er iets fundamenteels verandert is gekkigheid.
Ach, kijk ze eens trots zijn bij JA21 zeg!
"Het asielbeleid openbreken, stikstofbeleid grondig herzien, AOW stijgt mee met minimumloon, Box3 spaarders nog dit jaar compenseren" en "lastenverlichting ipv lastenverzwaring." Dat is, zegt JA21 zelf, de "inzet" bij de gesprekken met Kaag en Rutte. Op die manier kunnen de D66'er en de VVD'er nog wat steun krijgen voor hun voorjaarsnota.
Oh ja. Natuurlijk. Kaag en Rutte gaan op al die gebieden het beleid wel even veranderen.

Thierry Baudet lacht om alles

De kans dat dit daadwerkelijk gebeurt is natuurlijk nihil. Misschien dat JA'ers op 1 of 2 puntje een botje toegeworpen krijgen, maar dat is het dan wel. Dit is een keihard links WEF-kabinet; fundamenteel gaat daar niets aan veranderen.
FVD-leider Thierry Baudet heeft dan ook de gek met dit soort nutteloze gesprekken. Voor het gesprek publiceerde hij een foto van zijn eigen boeken met de tekst: "Boeken liggen klaar voor het gesprek zo." Het gaat dan om "De ravage van tien jaar Rutte" én "Het coronabedrog."
Na het gesprek plaatste Baudet twee tweets waarin hij de ontstellende nutteloosheid van dit soort gesprekken pas echt goed fileert.
"Constructief gesprek gehad met Mark Rutte en Sigrid Kaag," schrijft Baudet. "Het is gelukt ze ervan te overtuigen dat de onbetaalbare energietransitie moet stoppen en de belastingen serieus omlaag kunnen. De gasboringen in Groningen zullen worden hervat en er komt zeer royale compensatie voor alle Groningers."
En er is meer hoor. "De miljarden kostende massa-immigratie stopt. Er wordt gewerkt aan een plan om de euromunt te ontvlechten en de gulden terug te brengen. Vredesbesprekingen met Rusland en Oekraïne worden gestart. En ALLE coronaregels gaan definitief van tafel!"
Het moge duidelijk zijn: dit is natuurlijk een grap. Dit zijn de dingen die anders moeten - die de kern van de problemen écht raken... maar die nooit ook maar een beetje in beeld komen bij Kaag en Rutte. 
We kunnen wel net doen alsof het nuttig is om te 'praten' met Kaag en Rutte, maar dat is gewoon niet zo. Het is allemaal een spel. Er wordt op zijn best wat onderhandeld over het derde cijfer achter de komma, en dat is het dan wel.
Eigenlijk is het gewoon een beetje zielig dat de JA21'ers dat óf niet door hebben, of niet door wíllen hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten