fastfood verpackung ex und hop

Hoera! Meerderheid Tweede Kamer steunt SP-motie voor het beëindigen van totaal gestoorde "plastictaks"

Politiekokt 18 2023, 12:00
Het recent ingevoerde verbod op het gratis verstrekken van wegwerpbekers en plastic maaltijdverpakkingen, zoals fritesbakjes, heeft voor de nodige ophef gezorgd in de Tweede Kamer. Een meerderheid van de Kamerleden is van mening dat deze zogenaamde "plastictaks" moet verdwijnen. Staatssecretaris Heijnen voerde het verbod op 1 juli in, met als argument dat plastic verpakkingen het milieu vervuilen en dat mensen daarom extra moeten betalen. De verkopers hebben de vrijheid gekregen om zelf te bepalen hoeveel extra kosten aan hun producten worden toegevoegd.
Een motie van de SP die het kabinet oproept om de plastictaks zo snel mogelijk af te schaffen, kan rekenen op brede steun. Dit brengt ons eindelijk dichter bij het afscheid van deze dwaasheid. De Kamerleden zijn van mening dat deze maatregel enkel heeft geleid tot hogere prijzen voor consumenten, zonder daadwerkelijk bij te dragen aan duurzaamheid. Dit was vanaf het begin al duidelijk, maar gelukkig lijkt dit besef nu ook in Den Haag te zijn doorgedrongen.
Opvallend is namelijk de VVD zich nu tegen de plastictaks keert, ondanks dat VVD-bewindslieden in het kabinet eerder instemden met deze maatregel. VVD-Kamerlid Silvio Erkens concludeert dat dit beleid neerkomt op "het pesten van consumenten en ondernemers". Het lijkt echter niet meer dan politiek opportunisme, gezien de aankomende verkiezingen.
Met steun van BBB, FvD, PVV en andere oppositiepartijen die zich verzetten tegen de plastictaks, is er nu een duidelijke meerderheid in de Tweede Kamer die deze idiote maatregel de prullenbak in wil gooien. De discussie over de balans tussen milieubehoud en de economische lasten voor de burgers lijkt dus nog lang niet ten einde te zijn, maar gelukkig kunnen we binnenkort afscheid nemen van deze dwaasheid.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten