shutterstock 515326441

Hotel in Den Bosch wordt onaangekondigd een AZC: Hotelmanager tast compleet in het duister

Politieknov 01 2023, 16:30
Hotelmanager van Mövenpick Hotel Den Bosch, Wim van der Steen, stond voor een ongekende uitdaging toen hij zijn personeel binnen 48 uur op de hoogte moest brengen van een schokkende mededeling. Het hotel, waar velen van hen al jaren werkzaam zijn, zal vanaf 1 januari 2024 worden omgevormd tot een asielzoekerscentrum voor 250 mensen. Wat als een complete verrassing kwam, heeft talloze personeelsleden nu in complete onzekerheid achtergelaten.
Het nieuws over de transformatie van het hotel overviel Van der Steen volledig. In een onverwacht gesprek kreeg hij te horen dat het hotel een azc zou worden, zonder enige ruimte voor verdere discussie. Zelfs het feit dat er nog reserveringen stonden, bood geen aanleiding tot uitstel. In een interview met het Brabants Dagblad benadrukt Van der Steen dat verdere gesprekken simpelweg geen optie waren.
Op de daaropvolgende maandag stond hij voor de zware taak om zijn hotelpersoneel te vertellen dat het hotel, na ruim dertig jaar, de deuren zou sluiten. Het hotel telt ongeveer vijftig medewerkers en onderhoudt een samenwerking met een schoonmaakbedrijf dat afhankelijk is van het hotel. Van der Steen benadrukt met klem dat hij absoluut niet op de hoogte was van deze ingrijpende verandering. Hij wordt nu geconfronteerd met vragen van mensen in Den Bosch, die veronderstellen dat hij al lang wist van het besluit. "Ik ben net zo verrast als ieder ander."
De eigenaren van het pand brachten op maandag via een woordvoerder naar buiten dat het hotelpersoneel mogelijk elders aan de slag kan blijven en dat er een renovatie op de planning staat. De renovatie speelde volgens de pandeigenaren een rol in de beslissing om het gebouw aan te bieden als azc. Het lijkt er echter op dat de belangen van het personeel niet werden meegewogen of betrokken bij deze plannen. Gezien de financiële voordelen van het aanbieden van het pand als opvanglocatie, is het waarschijnlijk dat de pandeigenaren vooral oog hadden voor het financiële gewin.
Deze onverwachte transformatie heeft de lokale gemeenschap en betrokkenen verbijsterd achtergelaten. De gevolgen en bredere impact van deze beslissing zullen ongetwijfeld onderwerp van discussie blijven in de regio. De dwingende aanpak die hier is gehanteerd, roept echter terechte vraagtekens op.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten