screen shot 2023 04 23 at 200752

Hypocriet GroenLinks Kamerlid Van der Lee deelt trots foto: 'Werkbezoek naar Tokio, Japan'

Politiekapr 23 2023, 19:00
GroenLinks vertelt heel Nederland dat 'we' minder moeten vliegen. We moeten met de trein reizen, of misschien met de boot. En lange afstandsreizen moet helemaal uitsterven. Gek. Want ondertussen nemen deze lieden het er zelf behoorlijk van. Zie Tom van der Lee die trots in Tokio is.
Van der Lee, het Kamerlid van GroenLinks, deelt een schitterende foto van "Tokio, Japan, bij nacht." Ja, het ziet er schitterend uit. Een hypermoderne miljoenenstad. Schitterend, zeker met al die lichten (hoeveel energie kost dat, trouwens?).
Natuurlijk is het wel een beetje gek dat Van der Lee daar is. Want de enige manier om snel even naar Tokio te gaan is natuurlijk - niet schrikken! - per vliegtuig. Hij legt dan ook uit in zijn tweet dat het gaat om een "werkbezoek vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken."
Met andere woorden, die Kamercommissie-leden zijn lekker met zijn alleen naar Tokio gegaan om daar iets te 'leren' of om 'rond te kijken.'
Natuurlijk is de kritiek enorm op. De Telegraaf-journalist Wierd Duk is één van de mensen die deze trip van de GroenLinkser volstrekt belachelijk vindt.
"Maar wee je gebeente als je als Henk en Ingrid naar Torremolinos vliegt," merkt hij terecht op.
Twitteraar Kees van den Aardweg verbaast zich over de tweet van Van der Lee. "Zou [hij] nu werkelijk denken dat hij er goed aan doet het werkbezoek aan Tokyo van hem en zijn mede commissieleden op deze wijze in de openbaarheid te brengen?" vraagt Van den Aardweg zich af. "Wat is de opdracht van die commissie en waarover moeten zij rapport uitbrengen? Wat vindt Jesse Klaver hiervan?"
Dit is natuurlijk precies hoe het werkt bij deze mensen. GroenLinksers willen één soort regels voor de gewone Nederlander - maar heel andere regels voor de bovenonsgestelden (en dus voor zichzelf). Zíj́ mogen vliegen waar ze maar naartoe willen... want zij zijn belangrijk. Jij en ik moeten maar lekker in eigen land/provincie blijven, want wij zijn onbelangrijk.
Daarin staat Van der Lee niet alleen in zijn partij. Sander van Dam zet een andere GroenLinkser te kijk. Die fulmineert dat mensen niet meer moeten vliegen. Want het klimaat. Maar ondertussen vliegt hij zelf wél lekker. Hier naartoe, daar naartoe, naar het oosten, naar het westen. Heerlijk.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Dit is hoe deze linkse mafketels in elkaar zitten. Zo'n Van der Lee had natuurlijk prima een zoom-meeting kunnen inplannen om met Japanners van gedachten te wisselen. De hele wereld werkt tegenwoordig digitaal op grote afstand van elkaar.
Deze politici - hij is er met een paar VVD'ers, hoe kan het ook anders - grijpen dit soort gelegenheden met beide handen aan omdat ze het fijn vinden om te reizen. En zo'n Van der Lee zet vervolgens zo'n foto online om de draak met ons te steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten