Jesse Klaver GL 9O1A6836

Jesse Klaver (GroenLinks), sloper van Nederlandse tradities: "tijd voor een totaalverbod op vuurwerk!"

Politiekjan 06 2023, 17:30
Alles wat leuk is moet kapot! Jesse Klaver (GroenLinks) en Christine Teunissen (PvdD) zetten nog een tandje bij als het gaat om het volledig afschaffen van vuurwerk. Zo willen beide partijen zo snel mogelijk een totaalverbod op het afsteken van consumenten vuurwerk.
De twee deugers van Groen Links en Partij voor de Dieren gaan volledig aan het feit voorbij dat de overlast en schade rondom de jaarwisseling met name wordt veroorzaakt door illegaal vuurwerk. De families die jaarlijks hun sierpot halen en daar in alle rust en gezelligheid om 00.00 van genieten worden nu weggezet als de grote boosdoener.
“Hoeveel slachtoffers gaan we nog accepteren? Oud en nieuw is voor veel mensen allang geen feestje meer. Artsen, politieagenten, de brandweer: allemaal willen ze een verbod op vuurwerk omdat het aantal slachtoffers veel te hoog is, en het geweld rondom vuurwerk enorm. Een oliebol, een glas champagne en met je buren genieten van een professionele vuurwerkshow, dat is pas een feest.” Aldus Klaver eerder deze week in de media.
Het is vooral het illegaal knalvuurwerk en de complete vuurwerkbommen die tot grote onrust en zorgen leiden bij de politie en de brandweer. We hadden dan ook niets anders verwacht van deze figuren die maar wat graag de Nederlandse tradities onder valse argumenten bij het grofvuil willen zetten.
De Partijen van Klaver en Teunissen willen dan ook hun idiote initiatiefwetsvoorstel zo snel mogelijk er doorheen drukken en dit bespreken met de leden van de Tweede Kamer. Diezelfde kamer heeft al eerder aangegeven niets te voelen voor een algeheel verbod op consumentenvuurwerk en had voorgesteld om eerst de jaarwisseling rustig afwachten. Nu de jaarwisseling achter de rug is denken de twee partijen meer kans te maken. Het is dus goed mogelijk dat na Zwarte Piet er binnenkort weer een Nederlandse traditie zal gaan sneuvelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten