Konrad W, verdachte in de moordzaak van Peter R. de Vries leverde de wapens voor de moordaanslag

Konrad W, verdachte in de moordzaak van Peter R. de Vries leverde de wapens voor de moordaanslag

Binnenlandjan 06, 18:30
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de zesde verdachte in de moordzaak van Peter R. de Vries, Konrad W. verantwoordelijk voor het leveren van de wapens die gebruikt zijn bij de aanslag op de misdaadverslaggever.
Dit nieuws kwam naar buiten vandaag tijdens de zitting in de moordzaak van de Vries. De politie kwam de zesde verdachte, W. op het spoor maanden na de moord op de Vries. De man vluchtte namelijk naar zijn vaderland Polen maar is daar uiteindelijk na een jaar toch aangehouden.
De rol van W., was als enige van de verdachten nog niet helemaal duidelijk. Nu blijkt dus dat de verdachte verantwoordelijk is geweest voor het leveren van de wapens waarmee de Vries is vermoord. De verdachte die de vluchtauto heeft gefaciliteerd was al bekend maar nu is ook in diezelfde vluchtauto DNA van Konrad W. aangetroffen op de verpakking van een croissant en een blikje drinken.
Volgens het Openbaar Ministerie is verdachte Konrad W. een belangrijke schakel geweest tussen belangrijke contactpersonen in de zaak. Zo zou hij onder andere contact hebben gehad met Krystian M. maar ook de twee uitvoerders van de moord. Zo kreeg hij de telefoon van de opdrachtgever waarmee de moordaanslag werd aangestuurd.
De moord op Peter R. de Vries was een shock die heel Nederland in zijn greep had. De Misdaadverslaggever werd op 6 juli 2021 neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. Van begin af aan wordt aangenomen dat Ridouan Taghi iets te maken heeft gehad met de moord op de Vries, ondanks dat Taghi zelf ontkent.
Taghi heeft een levenslange gevangenis boven zijn hoofd hangen. Nabil B, kroongetuigen in het proces van Taghi was geen onbekende van de Vries. De Vries was namelijk vertrouwenspersoon en adviseur van B. De betrokkenheid van de Vries in het proces heeft hem daardoor waarschijnlijk het leven gekost.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten