screen shot 2023 03 16 at 004351

Jesse Klaver viert feest: 'We gaan strijden om het kabinet linksom te laten gaan!'

Politiekmrt 15 2023, 22:54
Jesse Klaver was vandaag bij het verkiezingsevent van de PvdA. Niet zo gek, want GroenLinks en de PvdA gaan samen een fractie vormen in de Eerste Kamer. Klaver vierde keihard feest. Waarom? Nou, omdat die twee partijen samen niets verloren hebben en mogelijk één heel zeteltje gewonnen hebben. Omdat hij dat zo'n fantastische prestatie vindt van zichzelf en z'n beste mattie Attje Kuiken wil hij het kabinet dwingen linksom te gaan.
Klaver leek uitzinnig van vreugde te zijn. Hij legde uit dat dit kwam doordat GroenLinks het resultaat van vier jaar geleden, wat het beste resultaat ooit was voor GL bij de Provinciale Statenverkiezingen, gaat herhalen. En, ging hij verder, daar komt nog eens bij dat de PvdA "een zetel wint!" Daardoor, legde hij uit, kan hij het kabinet dwingen om linksom te gaan.
Dat wordt tenminste de inzet van Klaver en Kuiken na de verkiezingen. De kans dat dit hem gaat lukken lijkt groot te zijn. Want zowel Mark Rutte als Sigrid Kaag gaven in hun verkiezingstoespraken aan dat ze lekker door willen gaan met het huidige beleid omdat ze hoegenaamd bezig zijn aan een héél belangrijk, historisch project.
Abonneer je op de Substack-nieuwsbrief van onze hoofdredacteur. Als je je gratis aanmeldt krijg je dagelijks een mooie column in je mail-doosje over een onderwerp dat we hier op DDS niet kunnen behandelen op die manier (vanwege Big Tech). En als je denkt, goh, ik wil hem wel steunen met een klein bedragje per maand (of per jaar), dan krijg je er meerdere artikelen per dag voor terug, plus podcasts en video's. What's there not to love?!
Het heeft er alle schijn van dat de BoerBurgerBeweging weleens aan de kant geschoven kan worden door het kabinet - en dus ook door de VVD. Immers, als dat niet zo was zou Jesse Klaver niet zo blij zijn - en Attje Kuiken ook niet. Die twee ruiken duidelijk de macht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten